Hoegee kan aan de bak met LRC onder 19

0
176

Bij LRC Leerdam werkt men hard aan een goede jeugdopleiding. Doel is om jonge spelers klaar te stomen voor het eerste elftal. Voormalig doelman Leon Hoegee houdt zich bezig met het jongensteam tot 19 jaar, dat komend seizoen in de vierde divisie uitkomt.

LEERDAM – Het hoogste jeugdteam van LRC Leerdam speelt de wedstrijden straks in de competitie vooral in Utrecht. Mooie tegenstanders als Elinkwijk, Spakenburg, Sparta Nijkerk en Montfoort zullen daarbij op het pad van de Leerdamse youngsters komen. Hoegee bereidt zijn team voor op meer weerstand: ,,Wij oefenden al tegen clubs van dat niveau. Nou, mijn spelers kunnen aan de bak. Alles gaat in een hogere versnelling.”

Leon Hoegee is dus trainer-coach van LRC Leerdam JO19. Hij brengt heel wat uren door op het Glaspark. Dat was voorheen op Bruinsdeel ook al het geval. ,,Ik was twee seizoenen weg, maar vanaf mijn zesde jaar loop ik al rond bij LRC. Ik keepte tot mijn schouderblessure afwisselend in het eerste en het tweede elftal omdat er met Louis Struik en André den Hertog nog een paar goede keepers rondliepen.” Hoegee werd keeperstrainer bij LRC Leerdam en later nog zeven seizoenen bij Kozakken Boys. ,,Daar moest ik helaas plaatsmaken voor Johan van der Werff. Dat vond ik toen jammer, ik heb ook daar een heel leuke tijd gehad. Daarna ben ik tot en met vorig seizoen weer keeperstrainer bij LRC geweest. Ik ben nog een periode assistent-trainer bij het eerste elftal van Marcel van Steenis geweest. Vorig seizoen trainde ik de jeugd onder zeventien terwijl ik ook de keepers onder mijn hoede had. Dat was wel erg druk.”

Om te vervolgen: ,,Dit seizoen doe ik alleen JO19. Met die gasten train ik driemaal per week. En de hele zaterdag zijn wij natuurlijk onderweg. Om het hoge niveau te halen en vast te houden is drie keer trainen noodzakelijk. Hopelijk kunnen de spelers dit volhouden. De maandag zal deels uitlopen en behandelen zijn. Er zullen veel conditionele prikkels nodig zijn om ons in de vierde divisie te handhaven. Inzet en een goede omschakeling zullen voor ons de doorslag moeten geven. Ik vind het voor de jongens, maar ook voor ons als staf, een hele uitdaging.”

Zoals bij veel clubs doen ook talenten van JO19 bij LRC Leerdam ervaring op bij het eerste elftal. Zij gaan vanaf de winterstop met het eerste elftal meetrainen om aan het niveau te wennen. Hoegee: ,,Het is jammer dat ons tweede elftal vanuit de hoofdklasse naar de eerste klasse is gedegradeerd. Het zou mooi geweest zijn als zij het hoge niveau hadden vastgehouden. Mogelijk kunnen zij weer snel terugkeren.”

Na de zomervakantie gaat de bouw op het Glaspark verder. De nieuw ingezaaide grasvelden doen het goed. De jeugd kan er in oktober op, de senioren pas na de winterstop. Voorlopig is het nog even passen en meten, maar het wordt mooi, heel mooi bij LRC Leerdam, dat het sportpark deelt met de hockeyers van HCL.