Hoe blijf ik fit met Thom van Santbergen van Virtus 1.

Thom van Santbergen (32) is op zijn vijfde begonnen met voetballen bij vv Virtus, hier heeft hij tot zijn zestiende gespeeld waarvan 1 jaar in de selectie. Hierna is hij naar NAC Breda gegaan waar hij 2 jaar in de A-jeugd heb gespeeld en 1 jaar bij de beloften. Na 1 jaar vv Baronie in Breda en 2 jaar vv DESK in Kaatsheuvel, speelt hij momenteel alweer voor het tiende jaar bij vv Virtus.

HappyPoint_desinfectie

Nu door de corona ook weer het seizoen is stilgelegd zijn de zaterdagen op de meeste clubs een stuk leger geworden. “Het is zeker niet leuk en we balen er allemaal heel erg van, maar aangezien de amateursporters ten opzichte van de profs niet getest worden, denk ik wel dat dit momenteel even de juiste keuze is. Maar laten we hopen dat we allemaal snel de wei weer in mogen.”

Voor de stop heeft Virtus wel nog de eerste wedstrijden kunnen spelen. “We zijn competitie goed gestart met 6 punten uit 2 wedstrijden, 5 doelpunten voor en 0 tegen. En toen viel voor ons de competitie alweer stil, waardoor we nog niet echt weten waar we momenteel staan.”

 Persoonlijk houd Thom van Santbergen het momenteel alleen bij hardlopen. Dit doet hij gemiddeld 2x per week en dan een rondje van 5 kilometer. Als tips en tracks heeft Ruben Post: “Ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat nodig is om niet met een achterstand aan de hervatting van de competitie te beginnen. Zolang je iedere week even tijd maakt om wat aan je conditie te werken, moet dat geen probleem zijn.”

Elke amateur voetballer heeft een idool of voetballer waar hij fan van is. “Zelf ben ik een fan van Klaas-Jan Huntelaar, die op zijn leeftijd nog altijd topfit is. Ander voorbeeld is natuurlijk de gedrevenheid van Arjen Robben, die helaas de pech heeft dat zijn fysiek hem vaak in de steek laat.”

Thom van Santbergen vraagt zich serieus af of we dit jaar de competitie wel of niet tot een einde kunnen gaan brengen. “gezien de situatie waar we nu in zitten. Wel moeten wij als Virtus dit jaar gaan voor promotie naar de 2e klasse en mikken op de bovenste plaatsen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.