Hoe blijf ik fit met Ömer Küçük van Virtus 1

0
188

Ömer Küçük (26) voetbalt al heel zijn leven waarbij hij in het begin begonnen is bij Seolto. Toen was hij rond de 8 jaar. Later in de A heeft hij de overstap naar Virtus gemaakt. “omdat ons hechte team toentertijd uit elkaar ging en ik nog niet over wilde naar de senioren. Sinds 2013 ongeveer speel ik in de selectie bij Virtus.”

HappyPoint_desinfectie

Nu door corona alles weer stil ligt verzint elke voetballer  van alles om toch fit te blijven. Iedere voetballiefhebber zal het met mij eens zijn als ik zeg dat het onwijs jammer is. “Je wilt heel graag voetballen en was natuurlijk blij dat het ook weer kon. Nu is het afwachten hoe de situatie zich verder blijft ontwikkelen. We moeten met z’n alle door de zure appel heen bijten. We hebben ook niet de luxe om voor iedere wedstrijd etc. getest te worden net als bij betaald voetbal.  Uiteindelijk gaat gezondheid boven alles, dus begrijp ik de beslissing om het amateurvoetbal stil te leggen wel.”

Het seizoen is natuurlijk gestopt maar daarvoor ook al weer begonnen en Ömer Küçük vertelt het volgende: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet met de volle motivatie aan het seizoen begon. Dit had met name te maken met het verloop van afgelopen seizoen. Het plezier heb ik wel hervonden en daarmee ook de motivatie. Doordat de selectie is aangevuld met veel jonge jongens, voel ik me ook meer verantwoordelijk. Met name omdat ik zelf ook niet altijd de makkelijkste was. Je merkt dat de jonge jongens heel graag willen en soms bij kleine tegenslagen hun hoofd laten hangen. Dan probeer ik ze bij de hand te nemen, omdat ik zelf ook in die situaties heb gezeten. Dat praat ook wat makkelijker richting hen. Hiermee hoop ik mijn steentje in hun ontwikkeling bij te kunnen dragen, zij zullen straks het stokje over moeten nemen natuurlijk. Dat gezegd hebbende, zijn wij onwijs goed gestart aan het nieuwe seizoen. Dit moeten we zo proberen vol te houden. Je merkt dat de goede resultaten een positieve impact hebben op de groep. Als je wint is het altijd leuk natuurlijk. Waar ik vooral benieuwd naar ben, is hoe het zal lopen wanneer het minder gaat. Tijd zal het allemaal leren, ik heb in ieder geval alle vertrouwen in deze groep.”

Op de vraag wat Ömer Küçük voor de coronastop deed om fit te blijven zei hij: “Eerlijk gezegd helemaal niks. Ik heb gemerkt dat na de eerste ‘Coronastop’ dit niet zo verstandig was. Dus ik wil voor deze tweede stop wel de nodige oefeningen thuis doen en hardlopen natuurlijk. Alleen moet ik dit nog juist gaan plannen en consequent opvolgen. Wat ik al wel doe is opletten op wat ik wanneer eet en soms maak ik een lange wandeling.”

Als je zelf fit wilt blijven heeft Ömer Küçük nog wel tips en tricks voor je. “Voor de zeer gemotiveerde mensen zou ik als tip geven om te letten op je voeding, rondjes hardlopen, kleine sprintoefeningen, stabiliteitsoefeningen en indien aanwezig wat oefeningen met halters en gewichten.  Voor de iets minder gemotiveerde zou ik het houden op letten op je voeding, rondjes hardlopen en stabiliteitsoefeningen.”

Elke voetballer heeft wel een prof voetballer als voorbeeld of idool om tegen op te kijken. “Iedereen die mij kent weet dat ik hier Cristiano Ronaldo op zal antwoorden. Voor mij het ultieme voorbeeld hoe je bezig moet zijn. Hij heeft er natuurlijk alle mogelijkheden voor en is het zijn werk. Maar hij heeft de wereld al lang en breed laten zien dat je veel kunt bereiken met kei hard werken en door goed voor jezelf te zorgen.”

Als het seizoen weer verder gaat hoopt Ömer Küçük dat ze tot het eind mee zullen doen om het kampioenschap. “We hebben een groep die voetballend heel goed is. De kwaliteit is aanwezig en daarmee moeten we onze goede start doortrekken. Ik ken de competitie van enkele jaren geleden en weet dat dit ook zeker mogelijk is.”