Hoe blijf ik fit met Lonneke van den Broek van Unitas’30 Dames 1

0
87

Lonneke van den Broek (21) voetbalt sinds haar 11e bij Unitas´30 in Etten-Leur. Sinds ze op voetbal zit speelt ze al in meisjesteams. Met een klein groepje van degene waar ze nu bij in het team zit voetbalt ze dan ook al jaren samen. Na het doorlopen van verschillende jeugdteams zijn ze nu begonnen aan het 4e seizoen als damesteam. Het team is begonnen in de 5e klasse, toen hebben ze een jaar 3e klasse gespeeld. Afgelopen seizoen en dit seizoen zijn natuurlijk wel aparte seizoenen maar ze spelen nu in de 4e klasse.

verfhuys-breda

 

Het seizoen is al een tijdje stilgelegd en daar denkt iedereen anders over. “Gezien de situatie is het een hele begrijpelijke keuze geweest om het amateurvoetbal stil te leggen om de besmettingen te verlagen. Wel vind ik het heel jammer. Persoonlijk zat ik er net lekker in en was ik in een goede vorm. Voetbal is voor mij toch een uitlaatklep en zorgt wel voor ritme. Daarom hoop ik ook dat we snel weer het veld op mogen. Niet alleen voor het voetbal, maar ook gewoon om iedereen weer te zien.”

Het seizoen heeft voor de stop nog even geduurd. “De start van het seizoen was anders dan normaal. Normaal begonnen we gewoon, nu moesten er nog twee teams gevormd worden omdat de MO19 is doorgestroomd naar de dames en de teams gehusseld werden. Dit is natuurlijk erg wennen voor iedereen, want je moet nu ‘vechten’ voor je plek. In de bekerpoules zijn Dames 1 en Dames 2 beide op de eerste plek geëindigd. Bij beide teams heb ik mee gespeeld voor de beker. Dit zelfde geldt voor de competitie. Echter is de start van de competitie voor dames 1 iets beter verlopen dan de start van de competitie voor dames 2. Maar er zijn pas 3 wedstrijden gespeeld, dus alles kan nog gebeuren. Het belangrijkste is denk ik dat iedereen gewoon weer scherp begint zodra we weer mogen.”

Nu het trainen stop is gezet moet je wel andere dingen doen om fit te blijven. “Normaal probeer ik naast de voetbal 1x per week hard te lopen of een tochtje met mijn racefiets te maken. Dit lukt niet altijd aangezien we ook gewoon 2x per week trainen. Het is vooral belangrijk dat je niet helemaal stil zit, want dan wordt het lastig als we drek weer moeten beginnen. Zelf probeer ik wel 2x in de week te gaan hardlopen en als ik met de hond ga wandelen, lopen we gelijk een grote ronde in plaats van alleen een blokje om. Mijn tip is denk ik doe vooral iets wat je leuk vind om fit te blijven, anders heb je er al snel geen plezier meer in.”

Op de vraag wie de voorbeeld voetballer of het voorbeeld team is voor Lonneke van den Broek reageert zij. “Ik denk als je kijkt naar voetballers na corona, is het team van Bayern Munchen wel een goed voorbeeld. Zij speelde na de eerste golf Barcelona even flink van de mat, terwijl dit normaal toch wel een spannende wedstrijd hoort te zijn.”

Iedereen hoopt natuurlijk dat we dit seizoen nog kunnen afmaken maar dat kan niemand met zekerheid zeggen. “Ten eerste hoop ik natuurlijk dat we snel weer mogen beginnen, echter verwacht ik dat dit pas na de winterstop gaat worden. De beker zal sowieso niet voortgezet worden vrees ik. Daarom moeten we volledig inzetten op winst van de competitie zodat we aan het eind van het seizoen de kantine goed op zijn kop kunnen zetten en onder het genot van een Liefmansje met zijn allen het kampioenschap kunnen vieren.”

 

klik hier voor meer artikelen over Unitas’30