Hoe blijf ik fit met Leo Knoppers van VV Wieldrecht

0
141

Leo Knoppers (59) begon op zijn zesde zijn voetbalcarrière bij ASW. Hierna heeft Knoppers nog bij verschillende verenigingen in Dordrecht gespeeld. Nu is Leo Knoppers bij VV Wieldrecht actief als sportmasseur en verzorger. Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Leo vertelt ons eerst meer over de start van het huidige seizoen. ”Wij zijn dit seizoen vroeg gestart met de voorbereiding en hebben de vakantie gewoon doorgetraind met eigenlijk een grote groep ‘oude’ en nieuwe spelers. Wij beleefden een uitstekende voorbereiding met goede oefenwedstrijden, winst in het eigen Jan Stam toernooi. Daarnaast bekerde we ook door. Dit betekende dat we heel goed waren voorbereid op het nu huidige seizoen wat resulteerde in vier gespeelde competitiewedstrijden met winst en tot nu toe op de 1e plaats staan en dat met betrekkelijk weinig blessures.”

Knoppers heeft in zijn rol als verzorger/masseur natuurlijk een aandeel in het verzorgen van de fitheid van de spelers. Wij vroegen Leo wat hij de spelers meegeeft om in juist deze periode fit te blijven. ”Eigenlijk een zelfde trainingsprogramma als aan het einde van vorig seizoen, aangevuld met specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen die in de sportschool gedaan kunnen worden.”

Dit was nog niet alles. ”Belangrijk is dat ze gezond en regelmatig blijven eten en drinken om voldoende vitamines binnen krijgen, dus niet teveel naar alcohol grijpen en op de bank Netflixen met een zak chips.”

Tenslotte vragen we iedere editie wat er verwacht wordt voor het einde van de competitie. ”Hopelijk wordt de huidige competitie hervat, al dan niet in afgeslankte vorm en dat de vergaarde punten blijven staan. Maar zoals het er op dit moment uitziet ben ik bang dat ook dit seizoen als verloren beschouwd mag worden. Maar als dit seizoen een herstart krijgt, hoop ik dat we door kunnen gaan zoals we het seizoen gestart zijn.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Wieldrecht
Klik hier voor meer informatie over VV Wieldrecht