Hoe blijf ik fit met Kim Suijkerbuijk van Unitas’30 Dames 1

0
95

Kim Suijkerbuijk (22) voetbalt al 16 jaar bij Unitas´30 in Etten-Leur. Ze speelde vooral met jongens aangezien er maar weinig meisjes (toen die tijd) op voetbal zaten. Al heel wat jaren is ze actief bij de meiden en sinds een aantal jaar speelt ze  in Dames 1. Het is een leuk, variërend, ervaren team met veel gezelligheid.

HappyPoint_desinfectieDoor corona is het seizoen al heel erg vroeg gestopt. “Ik vind het erg jammer dat alles nu stil ligt. Voetbal is erg belangrijk. Dat is het liefste wat ik doe en dat valt nu een beetje weg. Gelukkig kunnen we onze conditie op peil houden en fit blijven door verschillende oefeningen te doen. We hebben een teamgenoot die daarvoor zorgt dus dat zit wel goed. Ik hoop dat er snel een oplossing komt zodat we het seizoen kunnen voortzetten en weer lekker kunnen voetballen.”

De start van het seizoen van Unitas’30 Dames 1 ging goed. Van de 3 bekerwedstrijden die ze hebben gespeeld, hebben ze 9 punten gehaald. “Onze eerste 2 wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen met ruime cijfers. De 3e bekerwedstrijd was een stukje moeilijker. Maar ook die wonnen we met 3-2 van het sterke Boeimeer VR1. We zijn in de competitie flink uit de startblokken geschoten. Beide wedstrijden (we hebben er helaas maar 2 kunnen spelen) hebben we gewonnen. We versloegen SC Kruisland VR1 in een doelpuntrijke wedstrijd met 7-4 en VVR VR1 met 8-3. Veel doelpunten, mooie punten.”

Kim Suijkerbuijk  trainden met Dames 1 2x per week en een wedstrijd op zondag. “Daarnaast probeer ik wekelijks nog een keer naar de sportschool te gaan voor kracht en cardio training. Ook als tips heb ik :  Kracht en cardio trainingen zijn erg belangrijk. Ook een rondje hardlopen (op de loopband of in de buitenlucht) helpt om je conditie op peil te houden.”

Kim Suijkerbuijk Heeft ook een voetbalster waar ze fan van is. “Lieke Martens, speelster van de oranjeleeuwinnen en FC Barcelona, kan heerlijk voetballen. Ze is bijna altijd fit en scherp. Mooi om te zien hoe gemakkelijk en snel ze haar tegenstanders voorbij gaat.”

Als het seizoen verder mag hoopt Kim Suijkerbuijk de stijgende lijn kunnen voortzetten. “We gaan natuurlijk voor een plek in de top 3. Al hoop ik stiekem wel dat we aan het einde van het seizoen met een biertje en onze welbekende snackschaal in onze hand staan te juichen omdat we kampioen zijn geworden”

 

klik hier voor meer artikelen over Unitas’30