Hoe blijf ik fit met Justin Kwee van Unitas’30

0
149

Justin Kwee (22) is op 4 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij VV Internos. Daar heeft hij tot de C1 gevoetbald. Door omstandigheden is hij naar Unitas’30 gegaan waar hij zich vanaf begin af aan thuis voelde. Bij Unitas’30 heeft hij altijd in de selectie gevoetbald. Op zijn 17e heeft hij zijn debuut gemaakt bij het 1e. Vanaf zijn 18e is hij vast bij het eerste van Unitas’30 gaan spelen. Tot nu toe heeft hij mooie momenten meegemaakt waaronder twee promoties en een kampioenschap met Unitas’30.

verfhuys-breda

Het seizoen is vroegtijdig stil gelegd door de corona maatregelen. Justin Kwee vind het heel erg jammer maar ook begrijpelijk. “Veiligheid gaat voorop alleen is het moeilijk om een rechte lijn te trekken. In de sportschool mogen wel 30 man bij elkaar sporten in een kleine ruimte maar voetbal in de buitenlucht niet. Lastig.”

Unitas’30 heeft voor de corona break nog een paar wedstrijden kunnen spelen in de voorbereiding. “De voorbereiding ging naar mijn gevoel erg goed. Begin van de competitie was moeizaam. Punten bleven uit terwijl ons spel redelijk tot goed was.”

Om goed fit te blijven doet Justin kwee veel aan sporten. Hij speelt 2 keer in de week padel (dit is een opkomende sport mix tussen tennis en squash). Daarnaast is hij zon 2 á 3 keer in de sportschool te vinden. Om goed fit te blijven.

In elke selectie heb je mensen die iets fitter zijn dan andere spelers. Justin Kwee reageert op de vraag wie hij het fitst vind in de selectie. “Als je vanaf het begin kijkt is heel de selectie top fit naar mijn idee. Iedereen is scherp. Dit zie je terug in de wedstrijden waarbij we als team 90 min blijven gaan.”

Justin Kwee heeft ook tips om goed fit te blijven tijdens de corona stop. “Blijf in deze tijd in beweging. Makkelijk gezegd alleen voor de afleiding is dit erg goed. Zorg daarbij dat je genoeg gezonde voeding binnen krijgt!”

Justin Kwee hoopt zo snel mogelijk weer te mogen voetballen met publiek zoals het was. Hij denkt dat dit in de vorm van een halve competitie zal orden nadat de winterstop dit jaar weer voorbij is.

 

Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30