Hoe blijf ik fit met Dierk Lekkerkerker van Groot-Ammers

Dierk Lekkerkerker (29) voetbalt al sinds zijn zesde bij Groot-Ammers. Zijn debuut heeft hij gemaakt onder Krijn Schep, de huidige trainer van het tweede elftal. Dit wordt Dierk zijn twaalfde seizoen in het eerste. 

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen naar Dierk zijn mening rondom het stilleggen van het amateurvoetbal. ”Verstandig besluit. Als je kijkt wat er nu speelt in Nederland zijn er belangrijkere zaken dan voetbal. Eerlijkgezegd verwacht ik niet dat de competitie voor Maart weer herstart zal worden. Ik hoop wel dat we kunnen blijven trainen met de selectie. Naast dat het lekker is om bezig te blijven op het veld zou ik het sociale aspect ook erg missen. We hebben een leuke groep en veel lol met elkaar.”

Het begin van de competitie was niet optimaal. ”We hebben een stroeve start gehad, vier gespeeld twee punten is te weinig. Tegelijkertijd zijn we geen moment kansloos geweest of weggespeeld. We geven weinig kansen weg, maar creëren op dit moment zelf te weinig kansen om een driepunter af te dwingen. We zijn nog zoekende naar automatismen in ons aanvalsspel en maken nog niet optimaal gebruik van de snelheid van onze aanvallers.”

Lekkerkerker is naast het voetbal ook bezig met een andere sport. ”Ik tennis in de zomermaanden, een leuke sport waar ik de laatste jaren ook steeds meer (oud) teamgenoten tegenkom. Verder heb ik aan de voetbaltrainingen en wedstrijden genoeg om fit te blijven. Ik ben zelden geblesseerd, ik denk dat ik nog geen tien wedstrijden gemist heb vanwege blessures in de afgelopen twaalf jaar. Tot nu toe ben ik na twee weken voorbereiding altijd weer wedstrijdfit.”

De twee fitste van het team kan Dierk makkelijk aanwijzen. ”Ik heb me altijd verbaasd over de fitheid van Jeroen van Dam en Robert van Tilborg. Zeker in de wedstrijden lijken deze jongens onvermoeibaar. De laatste jaren moeten ze na de wedstrijd wel aan het zuurstof, maar in wedstrijd blijven ze maar gaan.”

Tot slot vroegen we wat Lekkerkerker zijn verwachting is van de competitie wanneer deze weer hervat wordt. ”Ik ben benieuwd of het mogelijk is om de competitie überhaupt af te ronden. Ik verwacht dat het seizoen net als vorig jaar niet uitgespeeld zal worden. Dat hoeft voor mij ook niet als dit op dezelfde manier moet zoals de laatste twee competitiewedstrijden. Zonder publiek en zonder de gezelligheid in de kantine is het voetbal toch een stuk saaier. Het voetbal is niet alleen van de spelers, maar ook van de supporters en vrijwilligers. Ik hoop dat de KNVB met een creatieve oplossing komt zodra de lockdown opgeheven is, zoals een zomercompetitie.”

klik hier voor meer artikelen over Groot Ammers
klik hier voor meer informatie over Groot Ammers

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.