Hoe blijf ik fit met Chemèhne van Akkooi van Unitas’30 Dames 1

0
171

Chemèhne van Akkooi is op haar zevende begonnen met voetballen bij DSE in Etten-Leur. Op zeventiende jarige leeftijd heeft zij de overstap naar Unitas’30 gemaakt. Ze speelt nu 3 jaar in de selectie van Unitas’30 Dames 1 als rechtsback/ rechts middenvelder.

HappyPoint_desinfectie

Ook het team van Chemèhne van Akkooi ligt stil door corona ze hebben geen wedstrijden en geen trainingen meer. “Dat de wedstrijden niet door mogen gaan is begrijpelijk. Het is alleen jammer dat je niet mag trainen. Ik doe zelf ook nog aan karate en daar mogen we wel gewoon trainen, terwijl dat binnen is. Uiteraard letten we op de 1.5 meter, maar dat zou op het voetbalveld ook kunnen.”

 De eerste bekerfase is voor de corona stop wel door gegaan waarbij Untas’30 dames 1 goede zaken heeft gedaan maar ook in de competitie hebben ze goed gepresteerd. “De start ging erg goed. Het doel was kampioen worden en promoveren en we waren goed op weg. Zowel in de beker als de competitie hebben we alles gewonnen.”

 Chemèhne van Akkooi doet ook aan karate en daarbij doet ze de opleiding voor docent LO, waar ze dan ook genoeg aan sport doet. Als tips en tricks om fit te blijven heeft Chemèhne van Akkooi het volgende: “Zelf lekker hardlopen, gezond blijven eten en op zijn tijd wat krachtoefeningen.”

 Hoe het seizoen gaat aflopen en of ze het seizoen nog kunnen gaan afmaken is voor Chemèhne van Akkooi nog de vraag en ze zou het niet met zekerheid durven zeggen. Maar als ze door kunnen gaan waar ze waren gebleven voor de coronastop zou dat goed moeten komen.