Hoe blijf ik fit met Amaar Nuur van Unitas’30

Amaar Nuur (22) speelt vanaf de f jeugd bij unitas’30 hij heeft eerst in de wat lagere jeugd teams gespeeld en is vanaf de c1 in de selectie teams terecht gekomen. Op 17 jarige leeftijd heeft hij zijn debuut gemaakt bij het eerste van Unitas’30. Hij speelt nu 5 jaar in de selectie van Unitas’30.

verfhuys-breda

Amaar Nuur vind het stilleggen van de competities dubbel. “Aan de ene kant is het goed dat er wat gedaan wordt en dat we de kwetsbare groepen beschermen maar aan de andere kant als je kijkt in winkels vind ik wel als je maatregelen neemt moet je het ook goed doen.”

De selectie van  Unitas’30 was niet goed begonnen aan het seizoen voordat het stilgelegd werd. “we hebben in vergelijking met vorig jaar een hele nieuwe aanval en daarbij zijn we gewoon niet scherp begonnen.”

Momenteel is de selectie van Unitas’30 weer bezig met trainen. Ze trainen 2 a 3 keer per week en de trainingen zijn zeer intensief. Daarnaast voetbalt Amaar Nuur 1 keer in de week met zijn vrienden bij het Cruijf veldje in Etten-Leur. Ook doet Amaar Nuur thuis oefeningen om goed fit te blijven.

Ook heeft Amaar Nuur een aantal tips om zelf thuis goed fit te blijven tijdens de corona stop. “Zorg dat je in beweging blijft en minstens 2 keer in de week hardloopt en als je gaat trainen geef dan 100 % alleen zo wordt je fitter.”

Wij vroegen aan Amaar Nuur wie voor hem een voorbeeld voetballer was. “Ja dat kan er bijna maar 1 zijn. Cristiano Ronaldo is wel echt een voorbeeld van hard werken en fitheid. Hoe fit hij nog is op zijn leeftijd is wel echt bizar maar je hebt natuurlijk ook spelers als Leon Goretzka en Lewandowski die ook super fit zijn.”

Amaar Nuur denkt dat alles omtrent de corona uiteindelijk goed gaat komen. Hij denkt de selectie van Unitas’30 zo blijft trainen en er vol voor gaat dat ze super fit terug gaan komen. “Voetballend zit het wel goed bij ons team we moeten gewoon goed blijven trainen.”

 

klik hier voor meer artikelen over Unitas’30
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.