‘Het voelt heerlijk weer eerste doelman te zijn en wedstrijden te keepen’

0
235

DINTELOORD – Eerste doelman zijn, minuten maken en wedstrijden keepen. Dat was wat Jamie Lazaroms weer het allerliefste wilde. Na zijn overstap naar RKSV Halsteren moest hij zijn meerdere erkennen in Ariën Pietersma. Toen derdeklasser Prinsenland hem polste voor een overstapt trok hij naar Dinteloord.

“En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Net zoals ik ook geen spijt heb gehad van de keuze voor Halsteren. Als je van Cluzona de overstap maakt naar een hoofdklasser, dan weet je dat het pittig wordt. En natuurlijk is Ariën gewoon een geweldige keeper. Ik heb in dat jaar heel veel geleerd, maar ik ben jong en wilde terug minuten maken, belangrijk zijn voor een elftal. Die kans kreeg ik bij Prinsenland en dat is goed uitgepakt.”

Sinds zijn overstap is hij dus wel de eerste keus en heeft hij laten zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. In sommige wedstrijden wist hij met enkele fabelachtige reddingen op beslissende momenten zijn elftal overeind te houden en zodoende een bijdrage te leveren aan de hoge klassering. Ik heb echt weer het plezier teruggevonden en dat was ook wel een beetje waarvoor ik ben overgestapt. Het is natuurlijk mooi en leerzaam om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen, maar als je geen basisspeler bent beleef je het toch anders. Hier was ik vanaf het eerste moment op mijn plek en werd prima opgenomen in de groep en bij de club. Dat bevalt, er is een goede klik ook met de verdedigers en dat zie je dan ook terug in de resultaten.”

Lazaroms hoopt dan ook dat hij met Prinsenland de stap omhoog kan maken met een promotie. Het zou een nieuw hoogtepunt zijn in zijn keepersloopbaan. Hij begon ooit met keepen in de jeugd van SC Gastel, maar verloor de liefde voor het keepersvak toen hij nooit een echte kans kreeg bij het eerste. Hij ging aan vechtsport doen, maar miste uiteindelijk toch het sporten in teamverband en koos ervoor om bij v.v. Hoeven opnieuw de handschoenen aan te trekken. Na één jaar maakte hij de stap naar v.v. Cluzona, waar hij kampioen werd. Hij speelde er twee seizoenen toen RKSV Halsteren op de stoep stond. Een kans die hij wilde pakken. “Dat is voor mij zeker geen weggegooid seizoen geweest. Ik heb daar echt enorm veel geleerd. Maar een andere baan en het feit dat ik een huisje heb gekocht dat zorgde toch voor een andere invulling van je leven. En dan is voetballen een uitlaatklep. Maar dan moet je wel wedstrijdspanning hebben en je energie echt kwijt kunnen. Dat kan ik nu weer wekelijks volop en dat is erg prettig.”

Hij heeft in zijn eerste seizoen bij Prinsenland regelmatig ook de nul gehouden, een belangrijk ‘dingetje’ voor keepers. Want een bal uit het net vissen is nooit fijn. “Dat gaat dit jaar vrij goed ja, in de eerste periode hadden we zelf bijna een record te pakken met ‘clean sheets’. Dat geeft aan dat we met elkaar goed bezig waren. Toch hebben we onderweg wat punten onnodig verspeeld waardoor we het niet in eigen hand hebben. Meedoen voor promotie en eindigen bij de top-drie, dat is wat we wilden. Dat gaat ons ook lukken. Hopelijk kunnen we ons goede seizoen dan wel uiteindelijk bekronen. Het is erg spannend en is een nek aan nek race met Wieldrecht en DFC, dus of het met een kampioenschap is of via de nacompetitie dat maakt me weinig uit. We hebben hier gewoon zin in een feestje.”

Ongeacht het eindresultaat van dit seizoen blijft Lazaroms, die ook als jeugdcoördinator al bij v.v. Prinsenland actief was maar daar inmiddels mee is gestopt, komend seizoen bij zijn club. “Het bevalt me hier prima. Ze hebben we de kans gegeven om me weer écht keeper te voelen. Hier maak ik wekelijks speelminuten en dat is me heel veel waard.”