Het tweede van Virtus is een hit

0
752

Ze waren een hit op internet, hebben een drukbezocht Instagram-account en maken ieder weekend samen de grootste lol. Dat het opzetten van Virtus 2 een goede keuze was, is inmiddels wel duidelijk. “Maar we willen ook echt winnen hoor”, vertelt speler Wouter van Hassent.

Dus waren ze er dit jaar, maar meteen vroeg bij. In de week van 21 augustus, begonnen de mannen onder leiding van Brian Machielse met de eerste training. “Voor de goede voorbereiding, hè!” Bij de club, waar Van Hassent al zijn hele leven speelt. “Ik begon in de E’tjes van Virtus, toen ik een jaar of tien was. Daarna altijd gebleven. Vorig seizoen hebben we dit team opgestart.” Met succes. “We hebben er nu drie nieuwe spelers bij, echte versterkingen!” En dat is maar goed ook, begint de negentienjarige te lachen. “We waren met een mannetje of dertien, soms veertien. Dus het is wel lekker dat we er nu een paar meer hebben.” Ook bij de vereniging, zijn ze daar maar wat blij mee. “In goed overleg, hebben we bij het oprichten van ons vriendenteam, afgesproken dat we op zaterdag zouden spelen. Puur omdat we op zondag niet konden. Dat mocht, als we maar een voorbeeld zouden zijn voor de jeugd. Om te laten zien wat je na de JO19 ook kunt gaan doen.”

Platte kar

En een voorbeeld, dat zijn de spelers van Virtus 2. “Wedstrijden fluiten, meedoen met activiteiten en na de wedstrijd blijven hangen in de kantine. Zorgen voor binding met de club.” Vooral met dat laatste, hebben ze maar weinig moeite. “Doe een paar drankjes, dat hoef je tegen ons niet te zeggen.” Met de gezelligheid, zit het volgens Van Hassent dan ook wel goed. “Virtus is voor veel jongens vertrouwd én er is nu ook steeds meer aandacht voor de ‘lagere’ teams. Daar wordt veel tijd in gestoken.” Net als in de training. “We zijn best fanatiek hoor! Positiespelletjes, dan gaan we helemaal kapot.” En dat is niet voor niks, vertelt hij. “Vorig jaar werden we derde, dat was netjes voor ons eerste seizoen, maar nu gaan we écht voor het kampioenschap. Ons doel is om aan het einde op die platte kar te staan!” Maar vanzelf, gaat dat ook in de vijfde klasse natuurlijk niet. “We hebben een vrij jong team, omdat eigenlijk heel de JO19 is doorgeschoven. De versterkingen zijn gelukkig wat ouder. Want het voetbal, is nu een stuk meer fysiek.” Toch heeft Van Hassent er veel vertrouwen in. “Eindelijk een eigen keeper! Vorig jaar heb ik nog vijf wedstrijden gekeept én soms leenden we er eentje…” Toch deed ook dat, natuurlijk geen moment af aan het onderlinge plezier. “Het is eigenlijk al een vriendengroep van kleins af aan. We zijn samen op vakantie geweest naar ‘Cherso’, dat was een chaos.” Ook op internet. “Een filmpje van ons, werd 50.000 keer bekeken op Dumpert.”

Complimenten

Het levert als vanzelfsprekend veel gezellige avondjes op. “Ieder weekend zoek je elkaar weer op. Een grote groep gaat ook vaak samen naar NAC.” Maar ook in zo’n team, is er sprake van frustratie. “Die schop je er op de training af en toe uit, haha!” Met de populariteit, zit het in ieder geval wel goed. “Soms moeten we zeggen dat er echt niemand meer bij kan. Je merkt dat veel jongens van de JO19 bij Virtus, nu doorgaan bij de senioren, in plaats van dat ze stoppen.” Aan stoppen denkt Van Hassent in ieder geval voorlopig niet. Ook niet als hij per ongeluk nog een keertje moet keepen. “Toen ik keepte, wonnen we van de kampioen! Ik heb als keeper nog nooit verloren.” Toch staat de inwoner van Langeweg, dit seizoen een stukje verder naar voren. “Spits, of vanaf de flank. Ik ben snel en kop graag. Echt zo’n smerige aanvaller. Lekker sleuren, hier en daar een duwtje. Een beetje Wout Weghorst!” Maar dan met iets minder doelpunten. “Het liep vorig jaar nog niet zo lekker, toen maakte ik er slechts vijf.” De lat voor deze competitie, ligt een stuk hoger. “Als we kampioen worden én ik eindig in de dubbele cijfers, dan komt er een zanger op ons feest.” Dat feest is dan ongetwijfeld

te volgen via hun Instagram-account. “We zijn heel actief, bijna 300 volgers! Op ‘matchday’ en met opstellingen. Daar krijgen we veel complimenten over.” Nu nog over hun spel…

Klik op VV Virtus voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Virtus voor meer informatie over de club.