‘Het team, dat is de kracht van RWB’

Dennis Timmermans is een RWB’er in hart en nieren. De 24-jarige middenvelder loopt inmiddels alweer twintig jaar rond op het voetbalterrein in Waalwijk en ziet zichzelf daar ook niet snel vertrekken. Dit seizoen is hij de trotse aanvoerder van het eerste elftal.

RWB betekent heel veel in het leven van Dennis Timmermans. “Je krijgt weleens de vraag of je niet ergens anders wilt komen voetballen, maar dat hoeft van mij niet. Ik blijf bij RWB, zie mezelf niet zo snel voor een andere club kiezen. Alles is hier één, het is een warme club waar iedereen zich snel thuis voelt.”

Timmermans doorliep de gehele jeugdafdeling en kwam zes jaar geleden als A-junior in het eerste terecht. Sindsdien is hij nooit meer uit de selectie verdwenen. Hij maakte een snelle ontwikkeling door en is nu als aanvoerder hét gezicht van het eerste elftal. “Het is iets moois om aanvoerder te zijn van het eerste van je club.” De rol past ook wel bij hem. “Ik probeer er altijd voor te zorgen dat iedereen zich goed voelt en lekker kan voetballen, mijn voordeel is ook dat ik veel jongens al lang ken. Het zijn mijn vrienden. Ik vang daarnaast jeugdspelers die bij de selectie komen op en zorg ervoor dat ons team gemotiveerd blijft, de koppies mogen niet gaan hangen. We moeten niet gaan schreeuwen tegen elkaar op het veld, maar als één team blijven staan. Dat is de kracht van RWB.”

Want de Waalwijkse derdeklasser moet het volgens Timmermans niet van de individuele kwaliteiten hebben, maar van de teamgeest. “We moeten hard werken voor elkaar, dat is belangrijk. Dat moeten we in ons achterhoofd houden. Op die manier kunnen we onszelf veilig spelen.” Dat is het doel elk seizoen weer, de nacompetitie vermijden. “We hebben lange tijd tussen de derde en vierde klasse gehangen, maar wij horen op dit niveau thuis. De vierde klasse is toch wat minder voetbal, wat meer lange ballen. Wij presteren ook beter tegen de sterkste ploegen, dan komt de kracht van ons team naar boven.”

Dat is ook dit jaar weer de doelstelling: de middenmoot. “Ons puntenaantal van vorig seizoen, 35, evenaren. Dat zou mooi zijn. We hebben nagenoeg dezelfde spelersgroep, twee jongens zijn vertrokken en er zijn een paar spelers bijgekomen, dus het moet kunnen. We moeten altijd eerst naar beneden kijken, voor we aan stijgen kunnen denken, maar ik ben ervan overtuigd dat wij goed genoeg zijn voor dit niveau.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.