Het nieuwe kunstgrasveld van Hontenisse kwam precies op tijd

De trainingsmogelijkheden waren bij v.v. Hontenisse op sommige momenten in het seizoen niet al te best te noemen. De roep om en wens voor een kunstgrasveld die was er al langere tijd. Eind augustus jl. werden de handtekeningen gezet en zes weken later werd de eerste training erop gegeven. “Dit nieuwe kunstgrasveld kwam precies op tijd voor ons.”

Voorzitter Toon Maas is erg in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst van zijn club. “Want als het veel had geregend of bij extreme droogte, dan hadden we met ons trainingsveld altijd problemen. En gezien we best wat teams hebben, dan wilden we die wel de faciliteiten bieden waar ze recht op hebben. Vandaar dat we een kunstgrasveld wilden en dat we daar met een groep mensen daar hard aan hebben gewerkt.” Samen met Paul Nijskens, Antoine de Kever, Ronny Roctus, Piet Maas en Harry Verschuren zette Maas de schouders eronder, terwijl men bij de club ook veel dank is verschuldigd aan wethouder Jean Paul Hageman, die zich hard maakte voor de aanleg van het kunstgrasveld aan Het Prinsebos. Daarnaast is men bij de club ook erg te spreken over de samenwerking met Traas en Ovaa Sport, die binnen zes weken een prachtig veld en toebehoren wist te realiseren.

“We hebben met de mensen van Traas en Ovaa enorm prettig samengewerkt. Ze hebben vanaf het eerste gesprek tot de uiteindelijke oplevering alles tot in de puntjes geregeld. Het bedrijf heeft alle kennis en kunde in huis als het gaat om het aanleggen en ontwerpen van sportaccommodaties en kunstgrasvelden. Dat doen ze door heel Nederland. Voor ons was dat wel prettig, want het zorgde ervoor dat we geen adviesbureau moesten inschakelen. De lijnen waren daardoor kort en dat zorgde voor een duidelijke en prettige samenwerking”, vult De Kever aan.

Door de inspanningen van een groep enthousiaste vrijwilligers, Stichting Invictus (die ook de accommodatie in Hulst beheert) én de knowhow van Traas en Ovaa Sport beschikt de gemeente Hulst na HVV’24 nu bij de zondag vierdeklasser uit Kloosterzande over een tweede kunstgrasveld dat voldoet aan de normen van de KNVB. “Het is voor iedereen bij de club een verademing om daarop te trainen. Wedstrijden spelen kan wel, maar de intentie is om het puur als trainingsveld te gebruiken. En door te kiezen voor een veld met daarin een in ll van kurkkorrels hebben we ook gekeken naar de heersende discussie ten aanzien van kunstgras.”

Door te kiezen voor kurk in plaats van de zwarte SBR-korrels (rubber) heeft de club gekozen voor een duurdere optie. “Daar hebben we weloverwogen voor gekozen om ook aan de gezondheid en het milieu te denken. Dat was inderdaad iets duurder, maar het resultaat is prachtig. De geluiden van gebruikers zijn positief en daar gaat het om. We kunnen bovendien weer zonder problemen iedereen goede trainingsfaciliteiten bieden en daar was het ons om te doen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.