Het nieuwe geloof

0
131

Uithuilen en opnieuw beginnen, dat was het credo voor aankomende wedstrijd. Om 13:30 vertrok de bus naar ‘de Heikant’ in Groesbeek waar de volgende wedstrijd, tegen Achilles’29, op het programma stond. Een belangrijke wedstrijd want zowel Achilles’29 als SJC hadden nog geen punt.

De omstandigheden waren goed, weinig wind en een goede temperatuur waren de ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Deze begon toch anders dan gedacht werd. In het veld stonden 2 ploegen die vooral zenuwachtig waren om tegen een nederlaag aan te lopen, het voetbal was slordig, de strijd groot tot in de 18e minuut Achilles’29 een uitworp mocht nemen. Deze werd snel genomen richting achterlijn waar de behendige Lopez de bal toch nog voor kreeg en Schmidt de bal achter Roy Haasnoot in het doel schoot. De ontlading was groot bij Achilles’29, de ontgoochelde SJC’ers bleven achter.

Dat was echter wel het moment dat SJC de moed verzamelde en ging voetballen. Een pass van Mike van Toor op Youssef El Baouchi in de 24ste minuut werd door een verdediger van Achilles’29 verkeerd ingeschat en schoot over de bal waardoor Youssef op de keeper kon doorlopen en onder hem door het doel vond, 1-1.

Vanaf dat moment liep alles bij SJC, alleen het scoren viel nog tegen. Na een perfecte kopbal van Tom Duindam die net naast getikt werd, een bal van Youssef die net naast ging kwam dan toch de 1-2. Youssef die diep werd gestuurd wist wel de keeper te omzeilen maar de bal kwam tegen de paal. Het was een koud kunstje voor Tom Duindam die op de goede plaats stond om nu wel het net te vinden. Niet veel later was het Tom Broekhuizen die het net vond. Na een corner van Jordy Groot die werd weggestompt door de keeper kwam deze voor de voeten van Tom die direct uithaalde, 1-3. Er volgde nog meer kansen voor Abbas en Tom Duindam maar aan de stand werd niets meer veranderd.

Na de rust, waarin Achilles’29 2x gewisseld had, ging SJC door waarmee het voor rust geëindigd was. Eerst schoot Youssef op het doel maar de keeper wist hem net over te tikken, even later ging zijn schot naast. Tot in de 54ste minuut Achilles’29-aanvaller Annet zich vrij kon draaien in het doelgebied, kon schieten en de bal in de lange hoek wist te krijgen, 2-3.

Dit was het moment om door te drukken voor Achilles’29, zij roken hun kans na de aansluitingstreffer. SJC ging na dit doelpunt niet beter voetballen waardoor de spanning alleen maar toenam. Een kwartier lang was het weer behelpen waardoor Polak niets anders kon dan wisselen. Eerst werd Dario Lovecchio vervangen door Melvin van Stijn, later kwam Jurriaan van Duijn erin voor Tracy Kapata. Dat gaf verlichting want nu kwamen er weer kansen voor SJC. Eerst Melvin van Stijn die over kopte, een 1-2 van Melvin met Tom Duindam die laatstgenoemde niet langs de keeper wist te krijgen en even later Youssef die zijn schot gestopt zag worden.

In de tachtigste minuut werd Rick van Dijk, die geel kreeg na het wegschieten van de bal, vervangen door Nagier Bonevacia waardoor de verdediging werd voorzien van vers bloed. Uiteindelijk viel dan toch de beslissing. Tom Duindam die de bal in het strafschopgebied aan zijn voet kreeg werd naar de achterlijn gedwongen maar hij wist toch de bal voor te schieten waardoor Jordy de 2-4 kon maken.

In de busreis naar huis werd er nog veel nagepraat over de wedstrijd maar de eerste 3 punten zijn binnen. Volgende week thuis tegen FC Lisse om het een vervolg te geven.