Het Langstraat Meiden Top Toernooi komt steeds dichterbij

Met Pinksteren is er bij WSC weer traditioneel het LMTT toernooi. Het Langstraat Meiden Top Toernooi. Omdat het dit jaar het eerste lustrum is wilde de organisatie extra uitpakken. Naast het traditionele toernooi op tweede Pinksterdag organiseren ze dit jaar een Pro Edition op eerste pinksterdag.

Teams uit heel Nederland zoals Feyenoord, Ado Den Haag en Sparta vaardigen de beste toptalenten uit het meidenvoetbal af naar Waalwijk. Binnen de organisatie was het idee geboren voor een mooie regio afvaardiging, het Regioteam de Langstraat. Enerzijds om de meiden met ambitie uit deze regio (De Langstraat, Gemeente Waalwijk, Gemeente Heusden, Gemeente Loon Op Zand en daar net omheen) ook eens te laten spelen tegen topteams, maar ook om te laten zien dat WSC Waalwijk het meidenvoetbal hoog in het vaandel heeft staan.

In de vorm van een regioteam biedt LMTT de talenten uit de omgeving de mogelijkheid zich te meten met deze top teams. Dit regioteam zal deelnemen in de categorie MO16.  Zondag 8 mei 2022 vond de eerste selectie dag plaats voor het regio-elftal de Langstraat. Onder leiding van de hoofd jeugdopleidingen Patrick Berkelmans en hoofdtrainer Peter Verzijl van WSC werden de trainingen afgewerkt. Chris Hamers keeperstrainer van de meidenafdeling nam de vier keepsters uitgebreid onder handen. In totaal waren er 24 meiden, een aantal wat tot 16 wordt teruggebracht om de wedstrijden op 5 juni te gaan spelen. “Het weer was prachtig, de inzet groot en de meiden hebben genoten. En zoals altijd zeggen we “gelukkig hebben we de foto’s nog”. Iedereen alvast dank voor de grote inzet en op naar een mooi LMTT Pro Editon toernooi”, aldus Stijn Sleeuwenhoek coördinator meiden voetbal WSC.

Het LMTT organiseert twee selectiedagen (op zondag) bij WSC om een sterke selectie samen te stellen van meiden uit de omgeving De Langstraat. Na deze twee selectie dagen volgen nog enkele trainingen op zondag voor de geselecteerde meiden om ze voor te bereiden op dit mooie evenement.

Klik hier voor het meest recente artikel van VV WSC.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.