‘Het is geweldig om met Hontenisse op dit niveau te spelen’

0
283

KLOOSTERZANDE – Ze voetbalde tot aan de B-jeugd gewoon haar wedstrijden bij de jongens, maar daarna maakte Kelly van den Abeele (24) de overstap naar het damesteam bij haar club v.v. Hontenisse. In acht jaar tijd maakte ze vier promoties mee en klom de ploeg van de vijfde naar de eerste klasse van het damesvoetbal.

“Het is echt geweldig om op dit niveau te spelen met Hontenisse. We hebben een leuk team, maar het is vooral dankzij onze wilskracht, strijd en doorzettingsvermogen dat we nu op dit hoge niveau spelen.  Het blijkt toch dat je ook op die manier heel ver kunt komen, want we zijn momenteel toch het hoogst spelende Zeeuws-Vlaamse damesteam in het zondagvoetbal”, zegt Van den Abeele die in het dagelijks leven werkt als maatschappelijk werkster bij Emergis.

mzc

Die onregelmatige diensten zorgen er wel eens voor dat ze een training mist, maar over het algemeen is ze er bij de wedstrijden van haar team wel altijd bij. “We hebben een heel hechte groep met meiden die ook al heel wat jaren samenspeelt. We weten wat we aan elkaar hebben en het is goed om te zien dat er nu van onderaf ook meiden doorstromen en die voelen zich ook op hun plek bij ons. Het is allemaal wat gemoedelijker,  we hebben niet echt een druk om te moéten presteren. Al willen we wel altijd elke wedstrijd winnen natuurlijk, want zodra het erom gaat dan proberen we wel het maximale eruit te halen.”

Toch moet ze wel bekennen, dat het niveau van eerste klasse voor haar ploeg best pittig is. “Dat is voor iedereen toch wel behoorlijk aanpoten inderdaad. Het is ook niet niks dat je met vrijwel dezelfde spelersgroep de sprong weet te maken van de vijfde klasse naar de eerste klasse in het zondagvoetbal bij de dames. Daar zitten echt heel goede teams tussen. Het zal dus voor ons een hele kluif worden om ook dit seizoen onszelf te handhaven op dit niveau. Vanwege de corona hebben we nog weinig echt plezier gehad van het voetballen in deze klasse, maar toch willen we graag zien te overleven. Lijfsbehoud is dan ook voor ons de enige doelstelling die we hebben gesteld.”

van-acker

Toen ze bij de dames begon, toen was het vooral spelen voor de gezelligheid en het leuke onderlinge contact. “Maar gaandeweg gingen we steeds vaker winnen en klommen we op qua niveau. Dan is het ook wel een stuk serieuzer geworden. Maar de gezelligheid die houden we er wel in, want dat is toch de basis. Plezier maken met elkaar. En dat hebben we door de jaren heel zeker wel gedaan, want poeh die promoties dat waren behoorlijk leuke feestjes moet ik bekennen.”

En feest is het nu sowieso al omdat er weer volop getraind en gevoetbald kan worden door de dames op Sportpark Prinsebos in Kloosterzande. “Dat werd wel tijd, want wandelen en hardlopen dat had ik zo langzamerhand wel gehad. Toen we na de training voor de eerste keer weer samen mochten komen in de kantine, dat was echt wel effe gezellig. Het is anderzijds ook wel weer wennen om in het ritme van ‘verplichtingen terug te keren’ zoals trainen en wedstrijden spelen. Al ben ik vooral blij dat weer met elkaar samen kunnen sporten en lol maken. Dat heb ik wel enorm gemist.”

Voor meer artikelen over VV Hontenisse, klik hier.

Voor meer informatie over VV Hontenisse, klik hier.