Het 45+-elftal van Irene’58 rijgt de prijzen aaneen

0
309
irene-58-45-+

Het 45+-elftal van Irene ‘58 is misschien wel een van de meest succesvolle teams van de club. De ploeg van leider en speler Richard van Geest rijgt de prijzen aaneen en geniet ook op respectabele leeftijd nog volop van het spelletje. 

Willekeurige voorbijgangers in Den Hout moeten toch even vreemd hebben opgekeken, toen een verzameling van mannen met grijze haren op het hoofd door het dorp trok op een platte kar. Een knipoog naar de manier hoe eredivisie-club PSV de landstitels vieren. Dit was niet de Eindhovense topclub die voorbijreed, maar het elftal met 45-plussers van Irene ‘58. De ploeg vierde met de grootste lol de behaalde titel. Leider en speler Van Geest zag het met een brede grijns aan. 

Irene ‘58 45+-1 is bezig aan het tweede volledige seizoen, nadat corona eerder roet in het eten gooide. De spelers stonden voorheen vaak langs de lijn om bij hun kinderen of andere teams te kijken, maar misten zelf het wedstrijdgevoel. “We wilden gewoon nog lekker bezig zijn”, zei Van Geest. “Het is een team waarbij de gezelligheid het belangrijkst is. Maar ook al zijn we wat ouder, toch blijven we super fanatiek. We gaan iedere week weer voor de winst.”

Het elftal is gevuld met spelers die zelf op een goed niveau speelden. “Dat maakt het extra leuk. We spelen vooral derby’s tegen clubs uit de regio’s, dus ook de derde helft is iedere keer weer genieten. Het komt vaak voor dat we op het fietsje naar uitwedstrijden gaan en een feestje bouwen. Juist die derby’s tegen oude bekenden maken het leuk. Dan ben je nog net even wat fanatieker. Maar het moet natuurlijk wel sportief blijven”, aldus Van Geest.

De bal bracht de spelers van het 45+-team bij elkaar. Een heftige gebeurtenis zorgde een jaar geleden echter voor een innige band tussen de voetballers. Een van de spelers, die er vanaf het begin bij was, overleed in de zomer na een motorongeluk. Een automobilist reed keihard door rood en schepte de ongelukkige speler, die overleed aan de verwondingen. “We hebben hem meteen bij de eerste wedstrijd herdacht met een indrukwekkende minuut stilte”, aldus Van Geest. “Ook zijn vrouw was daarbij. Het was een keiharde klap voor ons allemaal, een heel emotioneel moment.”

“Een paar van onze spelers waren heel goed bevriend met hem”, vervolgt Van Geest. “Dat was echt wel een dieptepunt voor ons. Hij blijft in gedachten altijd bij ons. Ons team is er voor de gezelligheid, maar dit blijft natuurlijk vervelend. Ons team is een eerbetoon aan hem.”

Voorlopig gaat het 45+-team van Irene ‘58 namelijk nog door. “In principe willen we nog jarenlang lekker blijven voetballen”, aldus Van Geest. “Maar op onze leeftijd komen er steeds vaker blessures bij kijken. Het leuke is dat er nog steeds spelers uit andere teams graag bij ons willen komen voetballen. We hopen dat ons team nog jaren blijft bestaan.”

Klik op de link voor meer artikelen over Irene’58
Klik op de link voor meer informatie over Irene’58