Hereniging met beste vriend bij Sliedrecht

0
420

Justin Beemsterboer verlaat Papendrecht om deze zomer bij competitiegenoot en buurman Sliedrecht aan te sluiten. Geen gemakkelijk besluit, maar de 21-jarige spits vond dat hij hem wel moest maken.

PAPENDRECHT – Toen het competitievoetbal begin van dit jaar alweer drie maanden stillag, dacht Beemsterboer voor het eerst aan zichzelf. ,,Ik ging bij mijzelf te rade en heb het gevoel dat ik bij Papendrecht stilsta. Bovendien is mijn beste vriend Sven van der Net al eerder naar Sliedrecht overgestapt. En een ander maatje, Thomas Muilwijk, moest door een zware blessure stoppen.” Bij Justin Beemsterboer, de spits van eersteklasser Papendrecht, gaat al twee seizoenen met enige regelmaat de telefoon. De aalgladde aanvaller – hij kwam als junior nog even voor het Nieuwendijkse Altena uit – is op eerste-klasseniveau vaak ongrijpbaar. Dergelijke spelers zijn ‘hot’ bij scouts van hoofdklassers en divisieclubs. ,,Ik ben daar nooit op ingegaan. Papendrecht is nou eenmaal mijn cluppie.”

Stageperiode
Beemsterboer werd in Papendrecht op een steenworp van sportpark Oostpolder, waar Drechtstreek huist, geboren. ,,Ik ben desondanks bij Papendrecht gaan voetballen. Op jonge leeftijd verhuisden wij vanwege de paardenhobby van mijn moeder naar Hank. Mijn vader heeft mij nog twee jaar naar Slobbengors gebracht, waarna ik bij Altena ben gaan voetballen. Ik mocht er op 15-jarige leeftijd al bij het eerste elftal meetrainen. De trainer nam mij mee naar TSC/Oosterhout, waar ik een paar jaar op divisieniveau bij de jeugd heb gespeeld. Dat was echt goed niveau. Ik debuteerde bij trainer Ad van Seeters in het eerste elftal. In mijn jeugdperiode bij Papendrecht ben ik nog gescout door FC Dordrecht. Na een stageperiode moest ik er weer weg. Niet goed genoeg kennelijk, maar wel een mooie ervaring.”

Als Beemsterboer wordt gevraagd wie zijn beste trainer ooit was, komt meteen de naam van Paco Ariza Lora boven drijven. ,,Hij heeft als jeugdtrainer elke speler bij Papendrecht beter gemaakt. Hij kon mij geweldig stimuleren.”

Passie
Bij de 21-jarige Beemsterboer ging de knop om. Hij wist dat Sliedrecht hem al langer volgde. ,,De gesprekken waren heel positief. Ik had al eens met trainer Dennis van der Steen gesproken na de derby van vorig seizoen. Toen hij wist dat ik nu wel openstond voor een vertrek, raakte alles in een stroomversnelling.” Justin Beemsterboor heeft naast voetballen nog een grote passie: hij gooit graag een hengel uit. Zijn vakantie besteedt hij eraan. ,,Ik ben een echte karpervisser. Ze zitten overal. Ik moet wel een beetje oppassen dat zo’n buitenlandse vistrip niet in conflict komt met het voetballen.”
Volgend seizoen komt Beemsterboer ‘zijn’ Papendrecht tegen in de derby. ,,Best bijzonder. Duidelijk is dat bij Sliedrecht de ambitie groter is dan bij Papendrecht. Sliedrecht heeft een goede selectie en wil naar de hoofdklasse. In dat team kan ik mijzelf ook verbeteren. Ik kijk er echt naar uit om straks weer samen met Sven in één elftal te spelen. Hij zit in het rijtje van beste vrienden, die moet je koesteren. Ik pik hem straks op en dan rijden wij samen dat stukje naar De Lockhorst.”
Beemsterboer kan met zijn snelheid ook op de vleugels uit de voeten. ,,Waar de trainer mij ook opstelt, ik doe altijd mijn uiterste best. Rechtsbuiten is voor mij ook een prima positie.”
Om te vervolgen: ,,Wij konden bij Papendrecht gelukkig steeds doortrainen. Pas met die avondklok ligt het stil. Ik heb thuis wat fitnessapparatuur en loop buiten mijn rondjes. Ik hou mij wel fit. Ik hoop dat er voor mijn vertrek bij Papendrecht nog gevoetbald gaat worden. Op deze wijze afscheid nemen is niet plezierig.”

klik hier voor meer artikelen over Sliedrecht