Henk van Hoeven ziet het Vrijwilligerswerk bij vv Ophemert als zijn tweede natuur

0
337
vv-ophemert

Henk van Hoeven (57) kwam zo’n vijfendertig jaar geleden door de liefde bij VV Ophemert terecht. Die voetbalvereniging werd zijn tweede liefde, blijkt uit de onvoorwaardelijke inspanning die hij al jaren levert voor de club.

¨Het begon ooit op mijn twintigste met hier en daar een keertje vlaggen, bij het team van mijn vrouw, die toen nog mijn vriendin was. Toen ben ik zelf ook gaan meetrainen bij Ophemert en ben uiteindelijk bij het tweede aangesloten. Ik zat sporadisch op de bank bij het eerste. In 1994 kwam Wim Mol (erelid VV Ophemert) met het idee dat de trainerscursus wel iets voor mij was. In dat advies kon ik me wel vinden en ik heb datzelfde jaar mijn KNVB trainersdiploma gehaald.¨

Van Hoeven bouwde zijn trainerscarrière zorgvuldig op en begon bij de jongste jeugd: ¨Ik ben begonnen bij de O7 en heb uiteindelijk alle jeugdteams gehad, tot aan de A-junioren, zoals ze toen nog heetten. Na al die jaren jeugdteams te hebben getraind ben ik het tweede gaan doen en daarna meerdere keren het eerste. De laatste keer was uit pure nood omdat onze trainer toen met tien tot twaalf spelers naar een andere club vertrok. De jongens uit het tweede moesten toen dat team opvullen en kwamen op een veel te hoog niveau terecht. Dat resulteerde in twee opeenvolgende jaren degradatie.¨

Momenteel is Van Hoeven trainer van de JO17, waar ook zijn eigen zoon in speelt. ¨Het is een groep jongens met veel potentie. We kunnen lekker ravotten maar ook zeer fel trainen. Dat is iets waar ik als trainer blij van wordt, alhoewel ik soms wel streng en duidelijk kan zijn, daarin ben ik wel van de oude stempel. Ik wil die jongens namelijk iets bijleren maar tegelijk ook plezier in het spelletje hebben.¨

Naast zijn rol als trainer is Van Hoeven ook bestuurslid en verantwoordelijk voor het onderhoud van de vereniging, kleding en materiaal. Hij zit tevens in de technische commissie en werkt aan een energieplan in samenwerking met de gemeente voor de installatie van zonnepanelen. ¨Ik ben inderdaad betrokken bij veel verschillende activiteiten binnen de club, maar voor mij is dat vanzelfsprekend. Vrijwilligerswerk doen is mijn tweede natuur.¨

Naast zijn betrokkenheid bij VV Ophemert is Van Hoeven namelijk ook actief als vrijwilliger in andere evenementen en initiatieven. ¨Ik zit in het Roparun-team uit Lienden genaamd ‘Move For Us’. Dat is een estafetteloop van Rotterdam naar Parijs voor het goede doel. Ik loop zelf niet mee, maar ik zorg dat de lopers te eten krijgen en zet tenten voor ze op om in te overnachten. Daarnaast help ik op ‘Appelpop’ in Tiel met het opbouwen en afbreken van de podia. Ik vind dat soort dingen gewoon leuk en ik haal er veel voldoening uit.¨

Voor Henk is VV Ophemert een speciale plek waar hij goede vriendschappen heeft opgebouwd. ¨Op mijn trouwdag is er een foto van mij gemaakt met het team dat ik toen trainde. Die jongens hebben nu allemaal kinderen en staan ook als trainers op het veld voor de jeugd. Ik vind het mooi om te zien dat ik een steentje heb kunnen bijdragen in het overbrengen van passie voor voetbal en VV Ophemert.¨

Klik op VV Ophemert voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Ophemert voor meer informatie over de club.