FC Binnenmaas eert Esmee Brugts met eigen toernooi

0
504

MAASDAM – International en succesvol profvoetbalster Esmee Brugts wordt nog steeds op handen gedragen bij FC Binnenmaas, de club waar zij haar eerste stapjes op het voetbalveld zette.

Om de speelster, die heeft aangekondigd dat zij PSV – de club waar zij de afgelopen seizoenen heeft gespeeld – wil verlaten om de volgende stap in haar voetballoopbaan te maken, nog nadrukkelijker te eren, werd haar naam verbonden aan het meidentoernooi dat FC Binnenmaas onlangs hield.

“FC Binnenmaas is enorm trots op de organisatie van het allereerste Esmee Brugts meidentoernooi, vernoemd naar ons oud-jeugdlid”, lieten de organisatoren van het evenement dan ook optekenen. We waren en zijn trots op alle vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt en daarnaast ook trots op het prachtige deelnemersveld.’’

De deelnemende ploegen kwamen uit verschillende delen van Nederland, van Amsterdam tot Veenendaal en van Helmond tot aan Voorschoten. Er was zelfs een team uit België aanwezig. Maar ook de Hoeksche Waard was naast organisator FC Binnenmaas goed vertegenwoordigd, met teams van onder ander SHO (deelnemer bij de MO13) en SSS dat prima presteerde in diezelfde leeftijdscategorie, zie foto). De organisatie stond als een huis en het begin van een traditie lijkt geboren na een prachtige dag op De Lange Weide waar het goed toeven was voor speelsters en publiek.

Klik hier voor meer informatie over FC Binnenmaas
Klik hier voor meer artikelen over FC Binnenmaas