Hellevoetsluis wint weer eens

Na de 4-3 overwinning tegen Vitesse Delft op 23 februari moest Hellevoetsluis maar liefst 4 nederlagen op rij slikken. Tegen rode lantaarndrager SSS in Klaaswaal wisten de Hellevoeters eindelijk weer eens te winnen en deed dat ook nog eens met ruime cijfers, 0-4.

 

Voor aanvang van de wedstrijd werd Hellevoetsluis met een tegenslag geconfronteerd. want door miscommunicatie kwamen Jeffrey de Koning en aanvoerder Frenk van Gelderen te laat aan op het sportpark in Klaaswaal. Waardoor zij op de bank plaats moesten nemen. Het was echter niet van invloed op de krachtsverhoudingen, want Hellevoetsluis had de gehele wedstrijd het initiatief en kwam geen moment in de problemen. Toch duurde het tot de 30e minuut voordat het krachtsverschil in doelpunten werd uitgedrukt. Toen deed Patrick Struijk eindelijk wat zijn ploeggenoten tot dan toe verzuimd hadden, namelijk schieten op het doel. Een streep van 25 meter was de doelman te machtig. En bracht de rood-witten op een 0-1 voorsprong. Het vervolg van de eerste helft verliep ongewijzigd, met balbezit voor Hellevoetsluis. Dat de combinaties te ver doorvoerde, waardoor de rust bij een 0-1 stand aanbrak.

 

In de tweede helft, die begon met Frenk van Gelderen i.p.v. de tegenvallende Jarno Huijsman, bleef het spelbeeld ongewijzigd. Hellevoetsluis wist vaak de vrije man te vinden en combineerde door de Klaaswaalse defensie. Zolang het verschil echter 1 doelpunt is, zit een ongeluk in een klein hoekje en kan een tegentreffer zomaar vallen.

Binnen 10 minuten na de rust scoorde Patrick Struijk op aangeven van Serkan Yavuzyigitoglu echter zijn, en Hellevoets tweede doelpunt. En gezien het vertoonde spel van SSS leek deze ploeg geen moment meer terug te komen in de wedstrijd. De mannen van trainer Edwin de Koning stapelde kans op kans. En had al veel eerder in veilige haven kunnen zijn. Het wachten was op de 72e minuut toen Serkan Yavuzyigitoglu een kans 1-op-1 met de keeper niet miste. En Hellevoetsluis op 0-3 bracht. In de 92e minuut zorgde Davy Mierop voor de slagroom op de taart, door met een mooi schot nog voor de 0-4 te zorgen. Zo boekte Hellevoetsluis eindelijk eens een eenvoudige overwinning in deze competitie.

Ook nam het met 2 zeges op SSS revanche voor de 2 nederlagen van vorig seizoen en lijkt het klaar voor dè clash van Voorne-Putten tegen aartsrivaal en huidige koploper Nieuwenhoorn.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.