Hellevoetsluis toont twee gezichten

0
123

In de eerste helft van de wedstrijd tussen Vitesse Delft en Hellevoetsluis was Vitesse Delft de bovenliggende partij en kreeg het behoorlijk wat kansen, maar was het doelman Ti-Jey Bins die de Hellevoeters op de been hield. In de tweede helft was alles anders en won Hellevoetsluis uiteindelijk verdiend met 1-4.

Eerste helft
Het ooit roemruchte Vitesse Delft, dat jarenlang in de hoogste klasse van het zaterdag amateurvoetbal uitkwam, bevindt zich momenteel in de onderste regionen van de 2e klasse. Ook Hellevoetsluis, vorig seizoen nog 21 wedstrijden bovenaan, kent een moeizaam begin van dit seizoen en stond voor aanvang van de wedstrijd slechts één punt boven de Delftenaren. Dat er voor beide teams veel op het spel stond was van invloed op de kwaliteit van het voetbal. Er ontstond een rommelige wedstrijd, waarbij de kansen vaak ontstonden vanuit op hoop van zegen momenten. Vitesse Delft was daarbij de gevaarlijkste ploeg die vanuit voetbalmomenten tot kansen kwam. In de negende minuut onderscheidde Hellevoetsluis-doelman Ti-jey Bins zich voor het eerst, toen de Delftse nummer 10 vrij voor hem opdook en Bins de bal tot corner verwerkte. Tien minuten later was het een schot van afstand dat Ti-jey Bins tot een redding dwong.

Geheel tegen de verhouding in kwam Hellevoetsluis in de 25e minuut vervolgens op voorsprong. De achterlijn werd gehaald door Davy Mierop, die Victor Hartog bereikte. Zijn inzet werd nog door de doelman gekeerd, maar de rebound werd ingeschoten door aanvoerder Frenk van Gelderen (0-1). Zo kwam er voor de rood-witten een einde aan 425 minuten zonder treffer. Hellevoetsluis leek niet lang van de voorsprong te kunnen genieten, want een minuut na de 0-1 ging de bal voor Vitesse Delft op de stip. Ti-jey Bins kwam echter ook uit deze situatie als winnaar tevoorschijn, door de bal uit de hoek te boksen.

De 1-1 kwam er na een half uur toch, toen Frenk van Gelderen balverlies leed en Vitesse Delft uit een messcherpe counter de 1-1 liet aantekenen. Twee minuten later voorkwam de paal een voorsprong voor de Delftenaren en in de 36e minuut werd een gevaarlijke situatie verijdeld doordat Jeffrey de Koning zich voor de bal wierp en de inzet een makkelijke prooi werd voor doelman Bins. Zodoende stond bij rust een 1-1 tussenstand op het bord.

Tweede helft
Een tactische omzetting bij Hellevoetsluis leidde in de tweede helft tot een heel ander wedstrijdbeeld. De deze wedstrijd als middenvelder gestarte Remon Haze bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door spits Jarno Huijsman, die naast spits Tom Sleeuwenhoek ging spelen. Dit wierp al snel zijn vruchten af, want in de 49e minuut was het Huijsman die op aangeven van Sleeuwenhoek scoorde. Het was vervolgens vooral Hellevoetsluis wat de klok sloeg en kansen kreeg, terwijl Vitesse Delft geen schim meer was van de ploeg in de eerste helft. Voordat Tom Sleeuwenhoek in de 62e minuut de 1-3 scoorde en daarmee Hellevoetsluis in veilige haven leek te schieten, hadden zowel Jarno Huijsman (teruglegger Tom Sleeuwenhoek) als Davy Mierop (teruglegger Victor Hartog) het doel van Vitesse Delft net gemist.

De in het blauw getooide Brielsestraatwegbewoners hielden op het sfeerloze en slecht bezochte sportpark Tanthof-Zuid de wedstrijd onder controle en bleven probleemloos overeind. Vitesse Delft kreeg geen enkele kans en het was Vincent Mast, altijd scorend uit strafschoppen, die uit een penalty de eindstand op 1-4 bepaalde. Die stand had al op het scorebord kunnen staan als invaller Gaultier Obiango bij zijn eerste balcontact de voorzet van Jarno Huijsman niet naast, maar in het lege doel had geschoven. Obiango maakte zijn fout goed door de strafschop, waaruit de 1-4 gescoord werd, te verdienen. De vreugde bij de Hellevoeters was groot toen de uitstekend leidende scheidsrechter Kuup zonder al te veel tijd bij te trekken voor het einde floot. De mannen van Edwin de Koning klommen door deze zege weer een paar plaatsen, terwijl Vitesse Delft, vorig seizoen al gedegradeerd uit de eerste klasse, zakte naar de twaalfde plaats.