Heerjansdam verliest tegen Nieuw Lekkerland

0
135

Heerjansdam speelde uit tegen Nieuw Lekkerland en verloor, met 4-2. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel, maar bij de thuisclub ging alles net wat directer en was vooral scherper in de afwerking. En de spelhervattingen, waaruit drie keer gescoord werd.

Heerjansdam startte wel goed, Ronald Ouwens dwong keeper Jesper Harmans in de 7e minuut al tot een goede redding (met de voet). Na een half uur spelen werd het plotseling 1-0, uit een penalty. Keeper Sander Schreuder greep na een misverstand met John van Vugt in en raakte daarbij schijnbaar Damiën Muller. Harold Vrolijk schoot de toegekende strafschop keihard in. Heerjansdam herstelde zich razendsnel. Van Vugt was bij de tweede paal zo verrast toen de bal plotseling bij hem belandde (hoekschop Nedely Fortes) dat hij in kansrijke positie voorlangs het doel schoot. Dat deed Ronald Ouwens twee minuten later beter. Na een prachtige aanval, via Mathijn Valster / Paul Scheurwater, haalde hij doeltreffend uit: 1-1. Vier minuten later had het zomaar 1-2 kunnen zijn, maar Harmans redde knap, na het verraderlijke schot van Fortes.

Twee minuten later werd het 2-1 (i.p.v. 1-2) Een ‘lange bal’ van de zijkant werd het beste ingeschat door Vrolijk bij tweede paal en die kopte raak. Het werd zelfs nog erger voor de ploeg van trainer Ron Timmers. Na een hoekschop van Niels Brekelmans kopte Muller raak: 3-1(45e minuut).

En dat kwam hard aan bij de Dammers, bleek een kwartier lang na de rust, waar Schreuder o.a. Muller een keer van de 4-1 af moest houden.

Daarna voerde Heerjansdam de druk op, eerst had Giovanni Smit nog pech met een schot tegen de lat, voordat Lukas Valster wel scoorde: 3-2. Het leek op een spannende slotfase uit te gaan draaien toen uit het niets de 4-2 viel. Brekelmans plaatste een vrije trap van grote afstand voor het doel, die vervolgens door iedereen werd gemist en zo (tot verrassing van iedereen) in de verre hoek verdween. Heerjansdam gaf nog niet op, Ouwens zag zijn schot (in kansrijke positie) geblokt worden en Smit schoot nog een keer tegen de lat. Dus pech voor hem en heel Heerjansdam.