Heerjansdam door in de districtsbeker.

0
109

Heerjansdam speelde de derde en laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker uit tegen DBGC en won, zonder al te veel problemen, met 1-3. En daarmee plaatsten de Dammers zich voor de volgende ronde.

Heerjansdam pakte de zaken direct goed aan en stond na ruim een kwartier spelen al op een 0-2 voorsprong. De 0-1 (10e minuut) werd door Jelmer Nugteren binnen geschoten en de 0-2 was van Nedely Fortes, na een prachtige aanval. DGGC had het twee keer van afstand geprobeerd, o.a. door Jeroen Sep. Die keeper Sander Schreuder daarmee niet in verlegenheid bracht.

Net voor de rust werd Ronald Ouwens onderuit gehaald in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd door Fortes hard achter keeper Mark Stroom geschoten: 0-3.

Na de rust waren er eerst wat kansen voor Heerjansdam, zonder succes. Dat had Sep van DBGC wel, want hij schoot in de 68e minuut de 1-3 in. Verder liet Heerjansdam het niet komen al moest Schreuder in de laatste minuut knap ingrijpen toen Sep voor hem op dook.

Eindstand poule 41:

1e FC Binnenmaas      3          2          1          0          7 pt.    (7-5).

2e Heerjansdam         3          1          1          1          4 pt.    (7-6).

3e VVGZ                      3          0          2          1          2 pt.    (4-5).

4e DBGC                      3          0          2          1          2 pt.    (6-8).