Hattrick in streekderby bepaald topper in voordeel van Nieuw Borgvliet

0
110

Zondag 18 november, de dag dat menig Borgvliet speler ´s avonds laat zijn schoen nog heeft mogen zetten. Bij de een stond de schoen wat vroeger klaar dan bij de ander, maar dat terzijde. Lepelstraatse Boys uit stond vandaag op het programma, een ploeg die tot 2 weken geleden nog ongeslagen aan kop stond samen met Sluis. Kanttekening in die status is wel dat Lepelstraat de ´makkelijke´ ploegen allemaal al had gehad, als je überhaupt al over makkelijke ploegen mag spreken. De oranje zwarte equipe van Joost beschikte vandaag over 14 man, naast de vaste blessure van Jeroen Oors, moesten vandaag ook Colin, waarschijnlijk vanwege de vele meters die onlangs zijn gemaakt, en Geert geblesseerd verstek laten gaan. De rest van de ploeg oogde fit en getergd om vandaag eens goed uit te halen in de streekderby en zo hun gram te halen voor de tegenvallende resultaten tot op heden.

De ploeg moest nog een tegenvaller verduren nog voor we moesten verzamelen. Benny moest zich ‘s ochtends vroeg excuseren en meldde zich af. Benny was getroffen door een acuut geval van de ‘ziekte van Amstel’. Een ziekte die vaak gepaard gaat met overgeven en hoofdpijn en het uiterlijk verschijnsel van een bleke vaatdoek. Het heerste vermoeden we, want er waren wat symptomen te betrappen bij menig teamgenoot. Wij wensen Benny veel sterkte toe en hopen op een spoedig herstel!

Al met al hadden we nu nog maar 13 man en werd op het laatste moment nog geprobeerd een 14e man aan te laten sluiten van het 2e of 3e. Beide ploegen waren echter al aan het voetballen en zo die taak bleek dus onmogelijk. We moesten het met een wisseltje minder doen en de aanwezige Borgvlieters moesten dus allemaal een stapje bij doen. Jibbe en Finnian begonnen op de bank vandaag, overige spelers hadden een plekje toegewezen gekregen in de aangepaste formatie van Joost binnen de lijnen van het hoofdveld van Lepelstraat. De aftrap liet nog even op zich wachten door de scheidsrechter die nog behandeld moest worden en een wedstrijdformulier dat blijkbaar niet doorgestuurd was, dat resulteerde in wat opbouwende spanning in de kleedkamer. Gelukkig was daar het verlossende woord en mochten we beginnen.

Het was Borgvliet dat furieus aan de wedstrijd begon en vol doordrukte op de verdediging van Lepelstraat. De precisie in de eindpass ontbrak vaak echter, waardoor vele aanvallen in de kiem gesmoord konden worden. Toen Stefan de bal op bepaald moment in de voeten kreeg geschoven, koos de rappe gelegenheidsspits op avontuur te gaan. 1 man voorbij, de 2e moest ook passen en dan de voorzet vanaf de achterlijn. Zijn gedachten konden echter zijn benen niet bijhouden en de bal belandde jammerlijk achter de goal. Het was na een half uur toen Stefan na een goed opgezette aanval wederom op snelheid de achterlijn zocht, ditmaal over de rechterflank. De daaropvolgende voorzet belandde voor de voeten van de aangeschoven Mick, die de bal met de binnenkant in de korte hoek volleerde, 0-1. Borgvliet kwam op een geschikt moment op voorsprong, waar Lepelstraat dacht op dat moment wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een krappe 10 minuten counterde Lepelstraat na een verspeelde bal rond de 16 met een lange bal over de linker kant. Borgvliet was eerder bij de bal en probeerde daarin de voetballende oplossing te zoeken. De keus bleek wat ongelukkig want de spits van Lepelstraat dacht daar anders over en bleef doordrukken. De bal werd verloren, voorgegeven en uiteindelijk binnengewerkt door de topschutter van Lepelstraat, Dennis Stols, een fikse tegenvaller voor Borgvliet…. Vlak voor rust besloot de ploeg van Joost Demmers nog even aan te zetten. In een flitsende aanval kwam de bal bij Stefan terecht, die de bal afschoof naar Sander, Sander stuurde Mick weg die zo vrij binnen de zestien zijn 2e van de dag binnen mocht schuiven. Een unicum zo bleek, want niet veel vaker maakt de spits 2 doelpunten uit 2 kansen. Het was voor de scheidsrechter ook een teken om te gaan rusten.

Nog voordat we bij de kleedkamer waren mocht Frans nog een gele kaart bijschrijven voor praten tegen de scheidsrechter. De scheidsrechter had eerder na 5 minuten Rik al zijn laatste waarschuwing gegeven en ook Sander had op dat moment al een gele kaart te pakken om dezelfde reden als Frans. De arbiter van dienst bleek echter sowieso niet helemaal op de hoogte te zijn, waar hij voor de aftrap nog vroeg waar Biervliet nou precies lag. Toen de scheidsrechter er eenmaal op was gewezen dat hij toch echt Lepelstraatse Boys-Nieuw Borgvliet floot konden we de 2e helft van start gaan. Jasper was geblesseerd achter gebleven in de kleedkamer, Finnian was er voor hem ingekomen.

Borgvliet wilde snel een 3e doelpunt maken om ze de wedstrijd in het slot te gooien. Menig aanval strandde helaas net als in de 1e helft in het zicht van de haven. Na 10 minuten werd een serie van schoten geblokt en zat Borgvliet in een tweestrijd. Consolideren of doordrukken voor de 3e goal terwijl Lepelstraat langzaam aan begon te dringen en in begon te schuiven. Stefan liep intussen tegen een gele kaart aan voor het wegschieten van de bal na een fluitsignaal. Voor de zijkant oogde het alsof er een 2e gele kaart en dus rood an zat te komen, vandaar dat Jibbe na 15 minuten in de ploeg werd gebracht voor Stefan, een spits voor een spits. Dat de scheidsrechter een verborgen hekel voor Nieuw Borgvliet had bleek in de fase daarna wel. Nadat Andy al een reprimande had gehad, kon Joost zelfs de dugout verlaten nadat hij de scheidsrechter er vriendelijk op had gewezen dat de thuisploeg alles mocht doen en zeggen, waar Borgvliet voor elke reactie een kaart kreeg. Lepelstraat was intussen elke bal naar voren aan het pompen. Dat leverde wat hachelijke situaties op, eenmaal werd toegestaan dat de bal uit de handen van Antal gelopen werd, het was Marcel die de bal gelukkig van de doellijn rammelde. Het bleek echter niet het laatste wapenfeit van Lepelstraat, waar de pijp bij een aantal borgvlieters toch wel leeg was geraakt kon Lepelstraat naar hartenlust in een fase van 20 minuten het doel onder vuur nemen. We toonden echter karakter en de ene na de andere speler gooide zich voor de bal. Het spel was niet mooi, niet meer zo goed, maar het werkte en dat was het enige wat telde deze middag. Het voordeel van de aanvallende druk van Lepelstraat was dat Borgvliet met Jibbe en Mick er dikwijls op snelheid uit kon komen. Jammer genoeg werd er een aantal keer afgevlagd zodat een eventuele verlossende 1-3 uitbleef. Basje, die een sterke wedstrijd speelde mocht een zelf opgezette aanval bekronen met een doelpunt, hij miste de kopbal jammer genoeg net. Daarna belandde een afgezwaaide voorzet in de voeten van Rik, die op zijn beurt de bal opnieuw inbracht op de vrijgekomen Mick. De afgemeten voorzet, de naar eigen zeggen enige deze wedstrijd, werd door Mick gecontroleerd en binnen geschoten met links. Zijn 3e van de middag was een feit en zo werd de wedstrijd wat later dan gehoopt in het slot gegooid. Het slotakkoord was voor Max, die zijn eigen toto aan diggelen schoot door de bal randje zestien in de linkerhoek te schieten.

Zo wint Borgvliet net als in de voorbereiding met 3 doelpunten verschil van Lepelstraat, ditmaal met 1-4. Met deze overwinning neemt Borgvliet de 3e positie in, nog 1 punt achter Lepelstraat en nog steeds 7 achter Sluis. De focus bij de groep komt nu te liggen op het binnenslepen van de 2e periode en geen misstappen meer te maken, dan zien we aan het einde van de rit wel waar we staan. Aankomende dinsdag speelt Borgvliet vriendschappelijk tegen MOC 2 als opwarmer voor de thuiswedstrijd tegen Graauw volgende week zondag.