‘Handhaven is voor VCK nu in de tweede klasse de doelstelling’

0
354

KOUDEKERKE – ‘Waar twee honden vechten om een been, dan gaat de derde er mee heen.’ Het aloude spreekwoord werd waarheid voor VCK uit Koudekerke. Vooraf werden Zeelandia-Middelburg en Luctor Heinkenszand gezien als voornaamste titelkandidaten in de 3e Klasse A. Zij redden het vorig seizoen echter niet, omdat simpelweg outsider VCK de langste adem bleek te hebben. Tot grote vreugde van aanvaller Ricardo van de Gruiter.

De 20-jarige spits, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, is begonnen aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht bij de trotse kampioen. Daar geniet hij met volle teugen van alle sportieve voorspoed die de club vorig seizoen beleefde, al beseft hij heel goed dat het in de tweede klasse aanpoten zal worden. “Zeker weten. Maar dat is ook mooi toch? Als je wilt doorgroeien als spelers en als team dan moet je nu proberen om je mannetje te staan op een hoger niveau. Ik denk ook wel dat er voldoende kwaliteit in onze selectie zit om ons doel te kunnen realiseren dit jaar. Handhaven in de tweede klasse dat is voor ons de absolute doelstelling in elk geval, want het zou zonde zijn als je kampioen wordt en dan na één seizoen alweer zou degraderen. Dat willen we met z’n allen zien te voorkomen.”

De ingrediënten om het op een hoger niveau ook te kunnen redden die zijn volgens Van de Gruiter zeer zeker aanwezig. Het is nu alleen zaak om het op het veld tot uiting te laten komen. “We hebben er enkele jongens bij gekregen. Van buitenaf en vanuit de jeugd. Dus we zijn er in de breedte sowieso wel sterker op geworden, maar dat moet ook wel. Je hebt een grote selectie nodig, want iedereen zal toch een paar stapjes extra moeten zetten en dan kan het een lang seizoen zijn. Zelf hoop ik in elk geval mijn basisplaats in het elftal te behouden, al heb ik er een paar geduchte concurrenten bijgekregen dus ook ik moet vol aan de bak.”

Wat volgens de vele ‘voetbalkenners’ de reden is geweest dat uiteindelijk VCK de titel pakte, dat was de ongekende teamgeest en de strijdlust van het elftal in de tweede seizoenshelft. Een typering die de jonge aanvaller zeker kan onderschrijven. “We hebben veel individuele kwaliteit in de selectie, maar het mooiste is toch wel ons teamgevoel. Iedereen cijfert zich voor elkaar weg met maar één belang: winnen! Dat maakt ons voor heel veel tegenstanders tot een lastig te bespelen ploeg. Dat bleek ook wel toen we de topwedstrijden allemaal wisten te winnen. Dan groeit dat gevoel en de onverzettelijkheid nóg meer en dat heeft ons denk ik ook de titel opgeleverd. Thuis op het kunstgras zijn we geloof ik al drie seizoenen ongeslagen. Hopelijk kunnen we dat nog even zo houden, al zal er nu in de tweede klasse ongetwijfeld wel een keer een nederlaag aan zitten te komen…”

Als inwoner van Koudekerke gaat Van de Gruiter al sinds zijn vijfde op het fietsje naar de club, net zoals veel van zijn teamgenoten. En als het aan hem ligt dan blijft dat nog lang zo. “Het is een geweldige club, eentje ook die nog altijd groeit en ontwikkelt. Dat vind ik mooi. En als je nu ook ziet dat we gepromoveerd zijn naar de tweede klasse.. Prachtig toch voor een dorpsclub? Daar wil ik zo lang mogelijk deel van uitmaken en mijn bijdrage aan leveren. Het liefst als spits met goals en assists natuurlijk. En eigenlijk maakt het me dan niet uit waar ik speel, áls ik maar speel haha. Daar ga ik in elk geval alles aan doen. Want ik wil me ook op een niveautje hoger als speler heel graag laten zien.”

Klik op VCK Koudekerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK Koudekerke voor meer informatie over de club.