Halsteren Zaterdag 1 legt beslag op 23e editie Pierre Belde Markiezen Cup

0
425

Halsteren Zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag in de finale van de Markiezen Cup van gastheer VVC ’68 gewonnen. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord. Hierna wist het vlaggenschip van de zaterdagtak via penalty’s de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen.

dakraam_251134

Op een druk bezocht sportpark De Beek zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft nam VVC ’68 de leiding via een goal van oud-Halsteren spits Mike de Nijs. Halsteren, waar assistent Anton Verweij de honneurs waarnam van de nog vakantie vierende Eric van der Giessen, stelde nog voor rust orde op zaken. De teruggekeerde Toni Ngombo tekende voor de gelijkmaker. Ook in de tweede helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd en waren er wat kansen over en weer. Dat de wedstrijd na de reguliere 90 minuten in een gelijkspel eindigde, kwam voor de toeschouwers niet als een verrassing. Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing gaan brengen.

In de penaltyserie maakte Halsteren geen fouten en wist dus al zijn strafschoppen te verzilveren, daar waar VVC ’68 tot twee keer toe vergat te scoren. Daarmee was het pleit beslecht en kroonde Halsteren zich tot winnaar van de 23e editie van de Markiezen Cup!

Klik op Halsteren voor meer artikelen over de club.
Klik op Halsteren voor meer informatie over de club.