Halsteren wint uitwedstrijd bij IFC

0
96

Halsteren won aflopen weekend met 1-3 van IFC, waardoor de ploeg de aansluiting bij de top behoudt. IFC kwam nog wel op voorspong, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de tweede helft.

IFC was de eerste helft de betere ploeg, en kwamen ook vroeg op voorsprong. Na een rush over de linkerkant werd een overtreding gemaakt in het strafschopgebied. De penalty werd binnengeschoten (1-0). In het vervolg van de eerste helft was had IFC de score moeten uitbreiden. Toch had Halsteren ook wat momenten, en vroegen ze tweemaal om een penalty, die niet werd gegeven. Tien minuten voor de rust kreeg Halsteren de grootste kans, maar die werd over geschoten.

Halsteren ging in de tweede helft op zoek naar de aansluittreffer, waarbij het steeds opportunistischer ging spelen. IFC kwam daarbij nauwelijks aan voetballen toe, was onrustig aan de bal en liep ook teveel naar achteren. Halverwege de tweede helft kwam IFC al enkele keren goed weg en zag tot hun opluchting bij één aanval eerst de lat en bij de rebound de paal geraakt worden door spelers van de gasten. Met nog een kwartier te spelen gebeurde het onvermijdelijke dan toch, een corner werd binnengetikt. Vijf minuten later kreeg IFC een rode kaart, waardoor Halsteren nog meer druk op IFC kon zetten. Het duurde niet lang voordat de 1-2 in het netje lag, en het werd vervolgens ook nog 1-3.  Zo eindigde de wedstrijd al in de vierde thuisnederlaag van het seizoen voor IFC.

Door deze nederlaag staat IFC momenteel weer op de 10e plaats. Volgende week zondag krijgt IFC weer een kans om te winnen tegen VC Vlissingen. Halsteren staat door de overwinning op de vijfde plek, met maar twee punten achter de nummer een Gemert. Voor Halsteren staat er een thuiswedstrijd tegen De Meern op het programma.