Halsteren en Oostkapelle spelen doelpuntrijke oefenpot

0
92

Halsteren Zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen V.V. Oostkapelle. Nadat er in de voorbereiding al gewonnen werd van De Meeuwen en gelijkgespeeld werd tegen Alliance, diende de derde oefenwedstrijd zich aan op sportpark De Beek.  De krachtmeting tegen de bezoekers uit Walcheren beloofde een pittige te worden.

De thuisploeg startte voortvarend aan de wedstrijd en dit resulteerde al meteen in de 1-0 van Danny Suijkerbuijk. De middenvelder wist een afmeten voorzet van Stijn Baarendse keurig tegen de touwen te koppen. Hierna stortte het volledig in bij de geelzwarten en keek het ineens tegen een fikse achterstand aan. Binnen het half uur wist Oostkapelle maar liefst vier keer het net te vinden. Het rustsignaal betekende dan ook de mogelijkheid op de koppen even bij elkaar te steken en orde op zaken te stellen. Aanvaller Mike de Nijs vertelde wat men in de rust besprak in de kleedkamer. ‘We spraken af om in ieder geval positief te blijven naar elkaar en meer het team uit te stralen dat we kunnen zijn. Dit was meteen terug te zien in ons spel en dan kunnen we gewoon goed voetballen.’

Trainer Remco van Haaren paste wat wissels toe in de rust en zag zijn ploeg meteen meer kansen creëren. Na een minuut of twintig in de tweede helft wist Halsteren de 2-4 te maken en was het Mike de Nijs die het doelpunt voor zijn rekening nam. ‘Ik kon een lange bal van Marwan gelijk goed meenemen om hem vervolgens over de keeper heen te stiften. Hierna zag je dat we meteen meer vertrouwen kregen omdat we wisten dat er meer in zat,’ sprak De Nijs vastberaden.  Oostkapelle had het moeilijk en de aansluitingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een kwartier voor tijd werd Roy van Gils diep gestuurd, kwam oog in oog met de keeper en schoot beheerst binnen. Net voor tijd wist Halsteren ook nog gelijk te maken nadat Twan van Mechelen onreglementair  werd neergehaald in het zestienmetergebied. De aanvoerder benutte zelf deze buitenkans en bracht hiermee de eindstand op het scorebord; 4-4.

‘Ik denk zelfs dat we hem nog hadden kunnen winnen ook als de wedstrijd nog iets langer had geduurd. Deze wedstrijd had twee gezichten maar hiermee kunnen we in ieder geval verder’, sloot de spits hoopvol af.

Komende dinsdagavond speelt Halsteren nog een oefenwedstrijd, uit tegen de Boys uit ‘Bru’. Dit zal het laatste meetmoment zijn voordat de equipe van trainer Remco van Haaren aan de bekercampagne begint.