Hakan Tokul: eindstation bij Pelikaan?

0
85

Hakan Tokul wil nog een keer proberen het beste uit zichzelf te halen. De vleugelflitser was drie jaar geleden, in de subtop van het amateurvoetbal bij SteDoCo, op zijn allerbest. Op verzoek van Roy Weber speelt de baggerdorper nu in het blauw-zwart van Pelikaan.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
ZWIJNDRECHT – Het moet nog maar een keer gebeuren. Straks, in maart, wordt hij immers 30 jaar. Tokul veranderde acht keer van club. Hij rook bij FC Den Bosch en FC Dordrecht aan het betaalde voetbal, maar beleefde zoals genoemd in Hoornaar bij SteDoCo vier seizoenen lang zijn beste periode. Tokul, tegen de linkerzijlijn aangeplakt, zocht altijd zijn directe tegenstander op. Ali Yilmaz aan de rechterkant om goalgetter Willem Looijen te bedienen. Zelfs in zijn laatste seizoen bij SteDoCo – hij had zijn vertrek al aangekondigd – was Tokul nog even ongrijpbaar. ,,Voor de derde keer ging ik terug naar Sliedrecht, de club waar het voor mij allemaal begon, maar dat werd geen succes. Ik had het gewoonweg niet. Het lag puur aan mijzelf. Ik besloot er in 2019 even een dikke streep onder te zetten. Toen Roy maar bleef appen om bij hem in Zwijndrecht te komen voetballen, ben ik erop ingegaan. Ik probeer het plezier weer terug te vinden.”

Hakan Tokul, die met trainers als Virgil Breetveld, Pippy Pruymboom en Wim van der Horst bij FC Den Bosch het plezierigst heeft gewerkt, sloot in mei bij Pelikaan aan toen er voorzichtig weer getraind mocht worden. ,,Dat ik er een jaar tussenuit ben geweest deed echt wel wat mij. Ik had een conditionele achterstand en was het ritme van de wedstrijden kwijt. Ik heb vier wedstrijden gespeeld voordat het weer plat ging. Jammer hoor, want ik begon weer een beetje mijn oude niveau te halen, alleen leverde het Pelikaan nog niet zo heel veel op.” Tokul moet zijn draai vinden in het tweespitsensysteem van trainer Driss El Akchaoui, die na drie seizoenen bij ‘de Peli’s’ vertrekt. ,,Dat vind ik echt heel jammer, want hij is plezierig in de omgang en vooral ook tactisch vind ik hem sterk. Nu het weer stilligt doe ik wel extra mijn best in de sportschool. Ik wil als het straks in januari weer begint, goed voor de dag komen. Met Pelikaan moeten wij ook in deze Rotterdams getinte tweede klasse naar het linkerrijtje kunnen komen.” De ambitie om het nog een keer op hoger niveau te gaan proberen is bij Hakan Tokul wel verdwenen. ,,Zoals ik al vertelde gaat het mij nu vooral om het plezier in het spelletje. Hopelijk kan Pelikaan op termijn weer eens terugkeren naar de eerste klasse.”

Klik hier voor meer informatie over Pelikaan
Klik hier voor meer artikelen over Pelikaan