Haaften groeit met goede groep richting eeuwfeest

0
256

Haaften hoorde tot de winterstop bij de beste ploegen van de zaterdag derde klasse D. Historisch gezien was de top vijf-positie het beste ooit voor het over drie jaar 100-jarige Haaften. Thijmen Gerringa maakt deel uit van de zo goed draaiende formatie van trainer Adrie van Steijn.

HAAFTEN – De club zit richting het eeuwfeest in de lift. Twee jaar geleden was er eindelijk weer eens het kampioensfeest van het eerste elftal te vieren. Van Steijn lift verder op dat succes. Na een klein dipje na de winterstop, is er dit seizoen niets meer te halen voor het zo goed aan het seizoen begonnen Haaften. Bovendien liep de ploeg begin april tegen een aantal stevige schorsingen aan.

De pas 21-jarige Thijmen Gerringa is spits van de hoofdmacht. Hij moest even zijn weg vinden maar krijgt het volle vertrouwen van zijn trainer. ,,Dat is waarschijnlijk de reden dat ik een goed seizoen draai. Vergeet niet dat ik met Johnny Noorthoek, Danny Verwolf en Jordy Perdon goede voetballers om mij heen heb. Wij voeren het 4-4-2-systeem van de trainer goed uit met de snelheid van Johnny en mij. Ik geef toe dat wij met onze goede verdediging een counterploeg zijn, want als wij er uitkomen is Haaften razend gevaarlijk.”

Haaftens verdediger Jeffrey Wolf had de laatste maanden pech. Uit bij NOAD’32 brak hij zijn kaak. Vervolgens brak hij in een oefenduel tegen Heukelum, in een botsing met de keeper, zijn jukbeen. Begin april keerde hij weer terug.

De in Slagharen geboren Thijmen Gerringa kwam in 2004 naar Haaften. Die mooie Friese naam heeft hij van zijn vader. Gerringa studeert dit jaar af aan de Sportacademie in Utrecht. ,,Mogelijk ga ik iets met kinderen met een beperking doen. Samen met mijn zus Myrthe ben ik betrokken bij het G-team van Haaften. Er is nog een groepje van drie kinderen over, maar wij hopen dat er meer kinderen met een beperking aansluiten. Hierbij doe ik een oproep aan ouders en kinderen die bij ons willen sporten en bewegen.”

Jubilarissen
Haaften zette terecht een mooie groep jubilarissen in de spotlights. Van voorzitter Guido Verseijl ontvingen zij een jubileumspeld voor hun langdurig lidmaatschap. Ico Dekker, Geurt Heijnen, Hubert van der Moore en Tjeerd Spiering (25 jaar), John van Hemert en Rini Klein (40 jaar), Jan van Zuijdam en Arie Hakkert (50 jaar). En dan nog de groep die al zestig jaar aan de club verbonden is: Marinus van Kerkhof, Cor van de Wal, Thijs van Horssen en Ot van Wijk.

Assistent
Eelke Oomkens wordt vanaf seizoen 2018-2019 assistent-trainer bij Haaften.  Naast hoofdtrainer Adrie van Steijn en leider Gijs van Dijk wordt de begeleiding van de hoofdmacht van Haaften dus uitgebreid met Oomkens. Met zijn trainerscapaciteiten erbij tracht Haaften de stijgende lijn verder door te trekken. Erik Klop stopt na ruim 20 jaar met het geven van keeperstraining.