GVV start met 35-plus team op vrijdagavonden

0
103

Een primeur bij GVV: volgend seizoen start de club met een 35-plus team. Het brein achter het nieuwe team is Carlo de Bruin, die leider wordt van het nieuwe groepje. ‘Hoop op mooie vrijdagavonden op het veld én in de kantine.’

Eens in de pakweg drie weken een paar potjes spelen op een half veld en hierna de kantine induiken: dat is het idee achter 35-plusvoetbal. Voor dat soort teams heeft de KNVB speciale competities opgezet. Op vrijdagavonden wordt er zeven tegen zeven gespeeld. “Vaak speel je duels op één avond en daarna ben je twee of drie weken vrij.” Het zijn de woorden van Carlo de Bruin. Hij is de initiatiefnemer achter het idee om met GVV mee te doen aan deze competitie. “Ik was leider van het vierde team, een elftal op leeftijd. Veel mannen hebben niet meer wekelijks de tijd om te spelen en daarom zien ze de 35-pluscompetitie wel zitten”, zegt de clubman. “Nu kunnen sommige jongens een balletje blijven trappen en mannen die al gestopt waren hun hobby weer oppakken.”

Opvallend: De Bruin zelf is pas 32 jaar. “Ik ga dan zelf ook niet meedoen dus”, benadrukt hij. “Ik word de coach. Mijn vrienden hebben wel de leeftijd van 35 bereikt of overschreden, maar ik ben nog maar een jonkie”, lacht hij. Dat ‘jonkie’ kan overigens zelf helaas niet meer voetballen door een oude knieblessure. “Daar is niets aan te doen, maar toch ben ik altijd een echte GVV’er gebleven”, zegt De Bruin. “Als leider ben ik altijd betrokken gebleven bij de club en nog steeds kom ik er wekelijks een biertje drinken op donderdagavond. En vanaf volgend jaar ben ik dus ook regelmatig op vrijdagavond op de club te vinden.”

Momenteel heeft De Bruin een mannetje of negen al verzameld voor het nieuwe team en hij hoopt dat nog meer spelers zich aanmelden. “Iedereen van 35 jaar of ouder is welkom om mee te komen voetballen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Er zijn altijd wel afmeldingen, daarom is het belangrijk om een grote selectie te hebben”, zo blikt de kersverse leider van GVV 35-plus vooruit op het nieuwe seizoen. Aanmelden kan via de site van GVV.