Grote kerstveiling wordt één grote win-win situatie

0
177
RKDVC kerstactie

Door de coronaperiode kon het 75-jarig jubileumfeest niet door gaan. Met de kerst van dit jaar gaat RKDVC zich alvast voorbereiden op het 80-jarig bestaan. Timo Vogels en Sander Rodenburg hebben door middel van een veiling een mooie kerstactie opgezet waar niet alleen de vereniging, maar ook het goede doel wat aan heeft.

Een ballonvaart voor twee personen, gesigneerde shirts van Ronald Koeman en Vivianne Miedema, een VIP experience in een raceauto en een georganiseerde lasergame-avond voor vijftig personen in eigen kantoor. Er kan op van alles worden geboden tijdens de grote kerstveiling van RKDVC.

Timo Vogels en zijn compagnon Sander Rodenburg hebben deze mooie veiling opgezet voor RKDVC en Jeugdfonds sport en cultuur. Meer dan 150 items, een totale waarde van bijna €30.000 en vooral een gezellige veiling staat op de planning. Met de kerst van dit jaar willen organisatoren Timo Vogels en Sander Rodenburg €15.000 ophalen voor de club en het goede doel. Jeugdfonds sport en cultuur zet zich in voor gezinnen die minder te besteden hebben en het lastig hebben met het betalen van contributies en sportkleding. Ouders die het wat minder ruim hebben kunnen hun kinderen niet altijd op sportverenigingen plaatsen.

Vogels en Rodenburg wilden een lokaal doel uitkiezen. ‘’Er waren niet heel veel lokalen goede doelen in Heusden. Villa Pardoes kwam naar boven, maar het bedrag dat je dan ophaalt valt een beetje in het niets. Bij Het Jeugdfonds kun je per gemeente doneren. Het is voor RKDVC en het Jeugdfonds een geweldige win-win situatie, want hoe meer mogelijkheden Het Jeugdfonds heeft, des te meer kinderen uit de gemeente zich kunnen inschrijven bij de sportverenigingen.’’

Kinderen moeten bewegen

Vogels, die zelf gymleraar is, weet hoe belangrijk sporten en bewegen is. Dat Jeugdfonds sport en cultuur wordt gekozen als sponsor voor deze veiling is voor hem dan ook een mooi gegeven. ‘’Het is belangrijk dat kinderen ontspannen en bewegen. Nog belangrijker is misschien wel de sociale ontwikkeling die ze ondergaan tijdens het sporten in teamverband en het omgaan met winst en verlies,’’ zegt Vogels.

Ook voorzitter Hans Bronkx weet hoe belangrijk het is dat er juist aan dit goede doel aandacht wordt geschonken: ‘’Het is voor enkelen ouders steeds moeilijker om de contributie en kleding te betalen voor hun kinderen. Dat is ingewikkeld en vervelend, want sporten is zowel sociaal als voor gezondheid één van de belangrijkste dingen die er is.’’

De inschrijving voor de veiling is gratis en tot nu toe zijn er vijftig aanmeldingen. Maar Vogels verwacht er nog velen bij te krijgen. De gymleraar heeft ervaring met het organiseren van deze veilingen. ‘’Ik durf te zeggen dat ik een talent heb voor organiseren,’’ aldus Vogels. En het organiseren van veilingen heeft hij dan ook al eens eerder gedaan. Toen deed hij dat in Den Haag. Vogels gelooft dat de mensen in Brabant wat vrijgeviger en gemoedelijker zijn en daarnaast ook andere behoeftes hebben. ‘’In Den Haag ga je kijken welke flessen drank worden gekocht, maar in Brabant ga je toch al snel naar de (speciaal)biertjes. Want, dat is tenslotte het enige dat ze daar drinken,’’ grapt Vogels.

Loopt de spuigaten uit

De veiling voor RKDVC begon als een klein veilinkje. Toen RKDVC in 2020 75 jaar bestond, wilde het een feest en veiling organiseren. Door de coronaperiode ging dat toen niet door. Nu wilde de vereniging het feest vijf jaar opschuiven richting het 80-jarig bestaan. Vogels vond dat geen goed idee en zei: als je een grote veiling doet, moet je het minimaal al één keer gedaan hebben. Het bleek een goed idee om het te oefenen tijdens deze kerst. ‘’Maar,’’ voegt Vogels toe, ‘’de veiling loopt alle spuigaten uit en wordt veel groter dan ik had gedacht.’’

Klik op RKDVC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RKDVC voor meer informatie over de club.