Groen licht voor renovatie gebouwen DBGC

Donderdag 2 februari is, na moeizaam overleg, de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van extra krediet voor de verbouwing van het kleedkamergebouw en omliggend terrein op de Koepel.

In 2019 stelde de gemeente een krediet van 6,6 miljoen beschikbaar om bij alle 13 Flakkeese voetbalclubs een accommodatie van gelijkwaardig niveau te realiseren. Vanwege de vergaande achterstalligheid was er bij DBGC een flinke hap uit dit beschikbare budget mee gemoeid.

De bouwcommissie bestaande uit 8 DBGC-vrijwilligers ontwikkelde in samenwerking met externe adviseurs een gedegen bouwplan. Dat plan (november 2020), met duurzame installaties, leverde onder aan de streep een, naar mening van de club, overbrugbare overschrijding van het voor DBGC beschikbaar gestelde bedrag op. Maar de gemeente wenste nog geen zaken te doen. Verschillende verdergaande bezuinigingsopdrachten in het oorspronkelijke bouwplan volgden, maar ontwikkelingen in de markt maakten het niet echt goedkoper.

De gevolgen van het conflict in Oekraïne drijven de prijzen alleen nog maar verder op en het financiële gat in de begroting wordt niet kleiner, maar juist groter. Bij de bouwcommissie en de adviseurs leeft echter het gevoel dat de rek er qua bezuinigingen wel uit is: DBGC gaat voor een energiezuinige en toekomstbestendige accommodatie.

Omdat politiek toch ook wel de wens gekoesterd wordt dit bij DBGC gestrande project vlot te trekken, wordt december 2022 het voorstel gelanceerd extra krediet ter beschikking te stellen. Gelukkig gingen, weliswaar met de nodige bedenkingen, de raadsleden akkoord met deze financiële handreiking. Voor DBGC betekent dit dat zij daadwerkelijk kunnen starten met de renovatie en daar zijn de Oude-Tongenaren natuurlijk erg blij mee.

Bron: DBGC.

Klik op DBGC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DBGC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.