Granger denkt niet meer aan stoppen

0
207

De cirkel is rond Johnny Granger. Dit seizoen is de voetballer terug bij de club waar het voor hem begon: SSW. Nadat trainer Pieterman van Kooten vernam dat Granger speelde met de gedachte om te stoppen, haalde hij hem terug naar de ‘Zebra’s’. ,,Zonder Pieterman was ik niet doorgegaan’’, erkent Granger, die nu niet meer aan stoppen denkt.

DORDRECHT – Als tiener wandelde Johnny Granger op aandringen van zijn goede vriend Bartje Vosselman en diens vader Hans binnen bij SSW. Op zijn zestiende debuteerde Granger onder Pieterman van Kooten in de hoofdmacht. De aanvaller denkt daar nog altijd met warme gevoelens aan terug. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen eerder dit jaar Van Kooten hem polste voor een terugkeer bij de club. Dan zou, na omzwervingen bij Amstelwijck en EBOH, de cirkel rond zijn. ,,En dat is ook zo. Bij SSW is voor mij alles begonnen. Voetbal is de mooiste sport die er bestaat en SSW is één van de gezelligste clubs die ik ken. Iedereen is er welkom, maakt niet uit wie je bent. Dat is belangrijk en daarom wilde ik ook graag nog eens terugkeren bij de club’’, blikt Granger terug op de totstandkoming van zijn rentree.

Op zijn periodes bij Amstelwijck en EBOH kijkt de aanvaller positief terug. Ooit zocht hij de uitwijk bij SSW omdat hij had vernomen dat in hem geïnteresseerde clubs de deur werden gewezen. ,,Dat vond ik natuurlijk niet leuk om te horen. Misschien had ik wel veel meer uit mijn loopbaan kunnen halen’’, stelt Granger. Toch ziet hij niet om in wrok. Hij koestert zijn sportieve herinneringen. ,,Bij Amstelwijck heb ik het fantastisch gehad. Een geweldige club, waar ik speelde met geweldige jongens. We gingen van de vierde klasse naar de tweede klasse. Maar ook bij EBOH heb ik een supertijd gehad en ben ik kampioen geworden. Daar werd ik zo goed opgevangen, ook al kwam ik over van de rivaal’’, blikt Granger terug.

Eind vorig seizoen dacht de van Curaçao afkomstige voetballer serieus na over een afscheid van de door hem geliefde sport. Inmiddels heeft hij die gedachte verdreven. ,,Het liefst ga ik door met voetballen tot ik honderd ben. Voetbal is zo belangrijk voor mij. Als ik verdrietig ben, maakt het mij altijd weer vrolijk.’’

Bij SSW hoopt Granger een aandeel te hebben in nieuw succes. In zijn ogen mag van de ‘Zebra’s’ verwacht worden dat om promotie naar de vierde klasse wordt meegedaan. ,,We hebben veel jonge jongens, ik ben de oudste van de groep. Pieterman en zijn assistenten Dennis en Rayson en de verzorging doen het erg goed. We missen misschien wat ervaring, dat kleine beetje slimheid waar het in het voetbal soms om draait, maar dat leren die jongens vanzelf. Ik heb wel vertrouwen in een goede afloop. En als ik kijk naar de trainingen, dan verdienen die jongens het ook om mee te doen’’, aldus Granger.