Goort Gelten wil met ODIO gaan voor rechtstreekse handhaving

0
313
GVDB7914- 1

Na een goede voorbereiding en de winst tijdens het Zuidwesthoek-toernooi was het vertrouwen groot bij v.v. ODIO uit Ossendrecht. Maar de eerste vijf wedstrijden leverde evenveel nederlagen op. Toch houdt doelman Goort Gelten vol vertrouwen dat de vierdeklasser zichzelf rechtstreeks zal handhaven.

“Daar willen we met z’n allen wel vol voor gaan. En ik ben er ook van overtuigd dat we daarvoor in de selectie de juiste kwaliteiten hebben. Het was dan ook een enorme tegenvaller dat de competitiestart zo slecht verliep. Er zaten ook een paar flinke nederlagen bij waarbij we zestien doelpunten tegen kregen en zelf nul keer scoorden. Teveel persoonlijke fouten op cruciale momenten en maakten onze kansen zelf ook niet af. Dan wordt het lastig. Daarom is het fijn dat we uiteindelijk toch weer een paar overwinningen hebben geboekt, want dat we kunnen voetballen dat is zeker. Het moest alleen een keertje meezitten. Hopelijk hebben we de bodem van de gifbeker nu gehad en kunnen we de weg omhoog blijven inzetten.”

Gelten is sinds drie seizoenen vaste doelman bij het eerste elftal, nadat hij via de JO17 al regelmatig meespeelde bij het tweede. Daarna stond hij op zijn zeventiende bij de reserves op het doel en schoof hij twee jaar later door naar het eerste van de vierdeklasser. “Ik heb sindsdien op drie seizoenen tijd twee wedstrijden gemist. Een prima statistiek en die hoop ik nog heel wat jaren vast te kunnen houden. Ik ben pas eenentwintig en heb nog alles te verbeteren vind ik van mezelf. We hebben nog een jonge keeper die nu in het tweede speelt en die elke week beter wordt. Zo’n vorm van concurrentie vind ik fijn en zorgt ervoor dat ik elke training en wedstrijd het beste uit mezelf omhoog wil halen.”

Gelten rondde een CIOS-opleiding af en is momenteel bezig met de lerarenopleiding Biologie. Het voetbal is in dat kader voor de inwoner van Ossendrecht een welkome uitlaatklep. “In de jeugd heb ik in de F’jes heel even gevoetbald, maar het keepen vond ik gewoon leuker. Per toeval heb ik vrijwillig een keertje gekeept en sindsdien ben ik nooit meer uit de goal weggegaan. Het werd steeds leuker en ik had er ook wel aanleg voor. Tijdens de keeperstrainingen proberen we als keepers elkaar uit te dagen en ervoor te zorgen dat we ons als jonge keepers steeds blijven ontwikkelen.”

Begin november in de thuiswedstrijd op Sportpark De Heiloop wist Gelten pas voor de eerste keer de nul te houden. Toch ook wel een statistiek die een keeper uitermate prettig vindt, maar wat in de vierde klasse A een fikse opgave zal zijn. “We wisten dat het een heel zwaar seizoen zou worden, mede ook omdat er maar liefst zes derdeklassers erbij zijn gekomen. Heel veel teams komen in aanmerking voor promotie, dus wordt het dringen voor de veilige plekken daarachter. Dat wisten we en we zullen veel punten nodig hebben om te kunnen handhaven. Tegen, met alle respect, de lager geklasseerde teams zullen we vooral de punten moeten pakken om aan te kunnen haken en aan het eind van de rit boven de streep te eindigen. We trainen goed, dus daar ligt het niet aan. Het moet gewoon een paar wedstrijden meezitten, zodat we in de juiste flow komen. Als ons dat lukt en we kunnen een paar keer een voorsprong vasthouden, dan weet ik zeker dat we het zeker gaan redden en we uiteindelijk daar eindigen waar we in mijn ogen thuishoren.”

Klik op rkvv ODIO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv ODIO voor meer informatie over de club.