Glenn Laurijsse: ‘RSV speelt een belangrijke rol in mijn leven’

0
287

Glenn Laurijsse (26) kan de rest van het seizoen niet meer voetballen door een ernstige blessure, maar hij zorgt er wel voor dat hij wekelijks bij ‘zijn’ club RSV te vinden is. “Mijn sociale leven speelt zich af bij de vereniging, ik wil betrokken blijven bij het team.”

Het was een normale doordeweekse avond in november van vorig jaar. Glenn Laurijsse en zijn teamgenoten van RSV 1 waren bezig met een training, toen plotseling het noodlot toesloeg. De verdedigende middenvelder maakte een draaiende beweging en zag hierna tot zijn schrik dat zijn ene voet helemaal schreef was gedraaid. “Er moest een ambulance komen, mijn voet werd ter plaatse rechtgezet. Mijn enkel en kuitbeen waren gebroken”, zo blikt Laurijsse nu terug op de vervelende avond van een paar maanden geleden.

Laurijsse kan de rest van het seizoen niet meer spelen voor de vierdeklasser en daar baalt de nummer 6 enorm van. “Als promovendus doen we het namelijk erg goed in de middenmoot, we bewijzen dat we op dit niveau thuishoren. Ik ben een echte verdedigende middenvelder, een beetje de stofzuiger van de ploeg en was bezig aan een goed seizoen.

De rest van de wedstrijden moet ik helaas vanaf de zijlijn aanschouwen.” Laurijsse speelt al jarenlang in het eerste van RSV en het elftal is volgens hem een soort vriendengroep. “Met de meeste jongens ben ik opgegroeid en de club speelt een grote rol in mijn sociale leven. Daarom ben ik ook in het restant van het seizoen veel bij RSV. Bovendien: voetbal is een teamsport, ik vind het belangrijk om onderdeel te blijven uitmaken van de groep.”

Het seizoen van Laurijsse zit er dus al op en daarom heeft de middenvelder het graag nog eens over vorig jaar. Toen werd RSV ongeslagen kampioen in de vijfde klasse, een groot feest volgde in Rucphen.

“We hebben de titel op een geweldige manier gevierd, dat seizoen was echt top. Bovendien is iedereen blij dat we het op dit niveau ook goed doen. De jongens gaan er zeker weten voor zorgen dat ik volgend seizoen mijn rentree maak in deze competitie, ik denk zelfs dat we vijfde of zesde worden.”