Giovanni Delannoy had stap naar Nederland veel eerder willen maken

0
718

HOEK – Hij draagt sinds juli 2020 de kleuren van HSV Hoek, maar het voetballen in Nederland bevalt Giovanni Delannoy (29) zo goed, dat hij spijt heeft de stap naar het Nederlandse voetbal niet eerder te hebben gemaakt. ‘De beleving bij clubs, de prachtige accommodaties en vooral ook het feit dat Nederlandse teams écht willen voetballen zijn dingen waarvan ik echt kan genieten.’

Genieten dat doet de linksbenige aanvaller aan de Hoekse Lovenpolder, waar hij sinds begin vorig seizoen speelt. Daarvoor was hij louter in België actief bij onder meer KSV Roeselaere, SW Harelbeke, Ingelmunster, KVK Westhoek en RFC Wetteren. “Mijn tijd hier in Hoek is al vanaf het begin erg positief en aangenaam. De manier hoe men hier wil voetballen en op dit niveau de sport beleeft.. Zoals ik het tot nu ervaar had ik de stap wel eerder willen maken. Ik voel me op mijn gemak binnen de Nederlandse voetbalcultuur, ondanks dat het hier bij Hoek geregeld wel extra levendig is.”

En daarmee doelt hij niet alleen op de ondersteuning van de supporters bij de thuiswedstrijden in de Derde Divisie A, maar ook op de vele randzaken die elk seizoen wel spelen in Hoek. Zo maakte Delannoy vorig jaar vijf verschillende trainers mee en ook dit seizoen worden dat er minstens ook al drie. “Dat is wel even schakelen ja. Want je wilt toch altijd de trainer overtuigen van je kwaliteiten en ervoor zorgen, dat de nieuwe trainer óók voor jou kiest. Ik probeer altijd het beste van mezelf te geven en ook het publiek iets te bieden. Aan de bal gebeurt er altijd wel iets, dat is althans wel hetgeen ik probeer te brengen.”

Op de momenten toen er onduidelijkheid was op trainersvlak, bleek volgens de Belg dat ook op dit niveau spelers behoefte hebben aan sturing, autoriteit en duidelijkheid. “Ik wil altijd scherp trainen en kan erg balen als dat bij anderen wat minder wordt, dat er tijdens een training zijn die gaan ‘slabakken’.. Dan laat ik me wel horen. Want we spelen op een niveau dat je wekelijks top moet zijn, anders word je als ploeg genadeloos weggespeeld. Het is gelukkig wel zo, dat vorig seizoen de groep zijn volwassenheid toonde. Mede daardoor kwamen we op het eind nog dichtbij de nacompetitie, ondanks dat de kern klein was en we in een moordend ritme zaten van bijna drie wedstrijden per week. We groeiden als team en dat had niemand meer verwacht.”

De ambities van de hoogste spelende Zeeuwse club zijn elk jaar hooggespannen, ook dit seizoen wil de ploeg graag bovenin meedoen. De prestaties waren vanaf de start eind augustus wisselvallig, waarbij enkele weken geleden trainer Björn de Neve opstapte. Daarna boekte de ploeg bijna louter overwinningen, waarbij ook koploper DOVO met een 6-0 nederlaag terug naar Veenendaal werd gestuurd. “Er is sinds de start van het seizoen opnieuw het nodige gebeurd. Voor die randzaken probeer ik me zoveel mogelijk af te sluiten, al lukt dat niet altijd. Als ploeg hebben we het goed opgepakt en ik ben ervan overtuigd dat we in het restant alleen maar kunnen groeien.”

Groeien dat deed Hoek ook in de thuiswedstrijd voor de KNVB-beker tegen eredivisionist SC Heerenveen. Met een droomstart nam men voor 3000 toeschouwers op Sportpark Denoek een 2-0 voorsprong, mede door een goal van Steve Schalkwijk op aangeven van Delannoy. Uiteindelijk ging Hoek in de verlenging met 2-4 ten onder. “Dit soort duels zijn schitterend. Voorlopig voor mij de kers op de Hoek-taart.. Jammer alleen dat we niet voor een stunt hebben kunnen zorgen. We hebben laten zien het iedereen moeilijk te kunnen maken, in de competitie en zelfs Heerenveen. Ik hoop dat we in de competitie dit met elkaar kunnen doortrekken de rest van het seizoen.”

Klik op HSV Hoek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HSV Hoek voor meer informatie over de club.