Gelinda Boon bezorgt v.v. Peursum dames 1 zege op concurrent MVV’58.

0
195

Afgelopen zaterdag (5 mei) stond er een kraker op het programma. Peursum moest op bezoek bij voorafgaand de koploper MVV’58. De thuisploeg had 2 punten meer dan v.v. Peursum, maar had daar wel 2 wedstrijden meer voor nodig. Voor MVV’58 telde alleen de winst, alles minder betekende eigenlijk einde seizoen.

De wedstrijd begon en MVV’58 en Peursum waren aan elkaar gewaagd het 1e kwartier. In de 11e minuut een vrije trap voor MVV’58 die van richting werd veranderd Laura redde knap maar in de rebound toch de 1-0 voor de thuisploeg. V.v.Peursum bleef rustig en trok de wedstrijd langzaam naar zich toe. De eerste kansen kwamen eraan en in de 20e minuut leverde dit de verdiende gelijkmaker op. Na een heerlijke aanval is het Heleen die de bal voorgeeft op Gelinda. Gelinda blijft koelbloedig en schiet hard hoog raak 1-1.

Peursum gaat door krijgt kansen via Marlien, Gelinda en 2 keer Heleen, alleen gescoord werd er niet (al had Heleen de laatste moeten maken). MVV’58 moest het voornamelijk van de counter hebben, maar gevaarlijk werd het niet of nauwelijks.

Ruststand: 1-1

FANTASTISCH UIT DE STARTBLOKKEN NA RUST:
In de 1e minuut na de rust komt v.v. Peursum op een voorsprong. Christine wordt vrijgespeeld en speeld met een heerlijke steekpass Gelinda vrij die wederom koelbloedig blijft en de 1-2 maakt. MVV’58 is hierna de weg volledig kwijt en wordt over het gehele veld flink opgejaagd. Het druk vooruit zetten wordt in de 51e minuut beloond. Marlien zet druk ontneemt de verdedigster de bal en zet Gelinda gelijk oog in oog met de keepster.

Gelinda in vorm blijft wederom koel en schuift de bal er wederom langs 1-3. MVV’58 is rijp voor de slacht maar een paar mooie mogelijkheden worden om zeep geholpen. Daarnaast deed de grensrechter er alles aan om MVV’58 in de wedstrijd te houden maar Peursum liet niet veel meer toe. Na 96 minuten voetbal floot de trouwens prima leidende arbiter Koman af en zo wonnen de dames overtuigend met 1-3 en kan het 1 directe concurrent doorstrepen. Een prima teamprestatie van de dames.

Asperen won ook met 0-5 bij Sleeuwijk en staat op 1 punt van Peursum. Wel heeft Peursum nog 1 wedstrijd te goed en die gaat dinsdag ingehaald worden.

De dames spelen dinsdag thuis tegen Achilles Veen vrouwen 1 en bij winst pakt v.v. Peursum 4 punten voorsprong.
De aftrap op Sportpark Peursum is om 20:30 en staat onder leiding van Dhr Jongkind.

MVV’58 vrouwen 1 – Peursum vrouwen 1. 1-3 (1-1)