Geflatteerde nederlaag bij start competitie De Zwerver

0
525

Na de verrassende promotie van De Zwerver naar de eerste klasse was de start van het nieuwe seizoen gelijk tegen de sterke tegenstander Brielle in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de voorbereiding had De Zwerver in de bekerscompetitie de volgende ronde bereikt, maar dat was tegen tweede klassers.

Op een druilerig de Schans werd het begin van de competitie een boeiende wedstrijd. Ondanks dat de einduitslag anders doet vermoeden. Het begin van de wedstrijd, onder leiding van de jonge onopvallende scheidsrechter Verhoeve was voor de bezoekers. In de eerste 10 minuten was Brielle in de aanval en mochten ze drie corners nemen. Maar daarna werd ook De Zwerver gevaarlijk. In de 9e minuut was het aanvoerder Lucas Adelino die Rik Verloop aan het werk zette, maar de bal was net te scherp. Vlak daarna was het in de 12minuut bijna raak. De ijverige Jesper Kusters zette Redouan El Akchaoui aan het werk maar die zag zijn schot op de paal belanden. Ook een schot van Glenn Weijts belande in de handen van keeper Nigel Kaehnen.

Zo golfde het spel heen en weer. Brielle had vaardige spelers en snelle opkomende backs. Daardoor was het voor Austen Zwaal en Robin Lodder hard werken om de aanval van Brielle er uit te halen. Maar Dennis Bot en Mark Hendriks konden tot de 20e minuut het gevaar keren. Maar toen was er verlies van de bal op het middenveld en werd het spel razendsnel overgenomen door de aanval van Brielle en de scherpe voorzet werd binnen getikt door Kevin van La Parra. 0-1 voor Brielle.

De Zwerver liet zich echter niet uit het veld slaan. Rik Verloop kreeg een nieuwe kans maar kon de bal net niet onder controle krijgen op het door de regen zware veld. Toch was het in de 30e minuut opnieuw raak voor Brielle. De gevaarlijk Kevin de la Parra zette nu voor en Leona schoof de bal achter keeper Siggy Schutte. 0-2 en vlak daarna werd het zelfs 0-3.  De Zwerver verdedigers dachten dat een hoge voorzet achter zou gaan maar Dean Bos kon de bal nog binnenkoppen. Brielle was wel sterker in deze eerste helft maar de stand gaf een vertekend beeld aan van het aantal kansen dat ook De Zwerver had gekregen. Het was ook niet onterecht dat vlak voor rust De Zwerver kon scoren. Redouan El Akchaoui zette Glenn Weijts aan het werk. De verdedigers inclusief de keeper van Brielle werden afgeleid door Rik Verkoop en het schot van Glenn verdween in de uiterste hoek. Zo brak de rust aan met een 1-3 stand op het scorebord. Brielle bleek een ploeg met veel routine waarbij de aanvoerder, Lex van Dommelen als laatste man veel rust uit te straalde.

In de tweede helft bleek De Zwerver minder onder de indruk van de tegenstander. Met wat agressiever spel kreeg Brielle weinig kansen meer om aan te vallen. Het sterkte middenveld van De Zwerver met de sleurende Lucas Adelino en Stef Verloop, samen met Redouan El Akchaoui en Jesper Kusters verstoorde de aanvallende aspiraties van Brielle. En de beste kansen kwamen voor De Zwerver. In de 57e minuut wisselde trainer Joery van der Waal Jesper Kusters voor Jermain Bebrout. Glenn Weijts bleef de aandacht vragen van de Brielle verdedigers en in de 63e minuut was het de uitstekende keeper van Brielle die Glenn van scoren af kon houden. In de 70e minuut was het de goed ingevallen Jermain Bebrout die Rik Verloop aan het werk zette, maar zijn harde schot verdween net over de lat. De uitstekend spelende Redouan El Akchaoui werd afgelost door Youssaf Lamrid.

In de 76eminuut was het opnieuw Gaenn Weijts die de keeper van Brielle op zijn weg vond. Daarna waren het twee counters die De Zwerver fataal werden. Na een vrije trap van Glenn Weijts, die bijna doel trof, kwam de bal bij de snelle voorwaartsen van Brielle terecht die de opgekomen verdedigers te snel af waren. Zep Jacobs rondde de aanval af en vlak daarna was het opnieuw een counter die voor de eindstand 1-5 zorgde. Gezien het spelbeeld een geflatteerde uitslag maar een leerzame wedstrijd voor de spelers in deze eerste klasse. Maar gezien het spelbeeld kan men met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien.

Opstelling: Siggy Schutte, Austen Zwaal (Nathan Silië) , Mark Hendriks, Dennis Bot, Robin Lodder, Lucas Adelino, Jesper Kusters (jermain Bebrout), Redouan El Akchaoui (Youssef Lamrid), Stef Verloop, Glenn Weijts Rik Verloop.

Klik op De Zwerver voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Zwerver voor meer informatie over de club.