Geen winnaar bij topper tussen R.W.B. en Gilze

0
87

Zondag 11 oktober 2020 werd op Sportpark De Gaard, het thuishonk van RWB, de topper RWB – Gilze gespeeld. Beide teams stonden gelijk bovenaan doordat ze alle drie de voorgaande wedstrijden hadden gewonnen. Na de wedstrijd die eindigde in 1-1 staan beide ploegen met 10 punten uit 4 wedstrijden nog steeds gezamenlijk bovenaan.

HappyPoint_desinfectie
RWB – Gilze werd voor het publiek een sportieve en spannende wedstrijd tussen twee goede ploegen die beide er een mooie wedstrijd van wilden maken. Het publiek mocht deze zondag niet het sportpark op maar kon vanaf thuis of ergens anders op de telefoon de wedstrijd volgen via de livestream.

Na 20 minuten te hebben gespeeld kwam Gilze op voorsprong, linkerverdediger Bob Janssen gleed even weg op het door de regen zacht geworden hoofdveld van RWB waardoor Gilze vanaf rechts de bal hard voor kon geven. Bij de tweede paal gaf daarop Willem van Eijck keeper Luuk van Beerendonk geen kans en stond Gilze op voorsprong. Deze 0-1 was een gevaarlijke tussenstand, wetende dat Gilze in de eerste drie wedstrijden nog geen enkele tegengoal had gehad. Na een aantal kansen en wat halve kansen kwam RWB net voor rust toch nog op gelijke hoogte. Mickey van Boxtel was vanuit het miden de aangever, de vanaf links aanstormende Alex Huijps de doelpuntenmaker. Daarmee was de eerste tegengoal van de goed keepende Finn Hoppenbrouwers van Gilze een feit.

Na de hervatting bleef het spannend met kansen over en weer. Gescoord werd er echter niet meer maar de wedstrijd was op geen enkel moment saai om naar te kijken, daarvoor speelde beide partijen gewoon te mooi voetbal. Voor RWB staat komende zondag 18 oktober de wedstrijd uit tegen vv Trinitas Oisterwijk op het programma. Bij deze club is Pierre van Berkel, oud trainer van RWB, de man die het in de selectie voor het zeggen heeft. Wederom een spannende wedstrijd want ook Trinitas is goed in vorm, won afgelopen zondag met 0-2 van Vlijmense Boys en staat met acht punten net onder RWB en Gilze op de derde plaats. Wordt het nu alleen nog de vraag of met de aangescherpte maatregelen van het kabinet de wedstrijd nog wel gespeeld mag worden?

klik hier voor meer artikelen over RWB
klik hier voor meer informatie over RWB