Gebrek aan scorend vermogen blijft een zorg voor NOAD’67

0
316

Na een verblijf van meer dan twaalf seizoenen als derdeklasser, degradeerde afgelopen seizoen NOAD’67 naar het laagste zaterdagniveau. Onder meer een gebrek aan scorend vermogen noemt trainer Rene Scholts als één van de belangrijkste oorzaken. Een euvel dat de ploeg ook dit seizoen een niveau lager nog parten speelt.

“We hebben bovendien te maken met het feit dat Frank den Engelsman een tijd geblesseerd is geweest. Hij is feitelijk zowat de enige die een goal maakt voor ons en als die dan ook nog wegvalt, dan krijg je het lastig, ook op het niveau van de vierde klasse helaas.”

Scholts is bezig aan zijn tweede seizoen en ondanks dat hij aan het eind van zijn eerste NOAD’67-seizoen met het team degradeerde, heeft hij het goed naar zijn zin. Al vindt hij wel dat er ook wat zaken moeten veranderen. “Als je te maken hebt met het gegeven, dat je moeilijk tot scoren komt dan moet je wel op andere vlakken proberen om resultaat te boeken. Dan moet je energie leveren in wedstrijden. Het is niet dat we geen kansen creëren, want dat doen we wel, en veel ook. Maar we belonen ons niet als team en dat is doodzonde. Dan krijg je soms het deksel op de neus en dat is volledig onnodig. Daardoor speel je tot op heden een wisselvallig seizoen.”

Daarnaast is het voor de oefenmeester ook niet altijd simpel om een voltallige groep te hebben op zaterdagmiddag, maar daarin ziet hij geen onoverkomelijk probleem. “Dat is iets waar meerdere clubs mee te kampen hebben. We zijn maar een kleine dorpsvereniging en dan moet je roeien met de riemen die beschikbaar zijn. Dat is de ene week makkelijker dan de andere, maar daarvan is iedereen zich hier goed bewust. Het is jammer dat we vorig seizoen degradeerden, maar dat zag je wel een beetje aankomen. Het is dan echter niet zo’n vanzelfsprekendheid dat je een jaar later weer direct promoveert. Dan moet alles goed vallen en meezitten. En dat is bij ons niet direct het geval.”

Het feit dat hij sinds het begin van de voorbereiding nog geen enkele wedstrijd in dezelfde opstelling heeft kunnen spelen, dat speelt daarin ook wel een voorname rol. “We begonnen met negentien man aan de voorbereiding en twee weken later had ik er nog veertien over… Nu trainen we constant met dat aantal en hoop ik dat we de weg omhoog kunnen oppakken. De spelers willen graag meedoen voor nacompetitieplekken. Dat is prima, maar dan moeten ze het ook waarmaken. Als we bij de eerste zes eindigen, dan hebben we het denk ik goed gedaan en wanneer Frank en Rob den Engelsman de rest van het seizoen fit blijven dan gaan we dicht in de buurt komen denk ik.”

De inwoner van Sommelsdijk is als trainer geen onbekende in de regio. Scholts was onder meer trainer bij onder andere NTVV (Nieuwe Tonge), Heinenoord, de Jonge Spartaan, Bolnes en als laatste club trainde hij Bruse Boys. NOAD’67 wordt op zeker zijn laatste kunstje als trainer. “Absoluut! Wellicht dat er hier nog een derde seizoen bijkomt. De spelersgroep wil graag verder, ook de club wil door. Maar ik ga ook nog met mijn staf praten. Als zijn blijven is de kans groot dat ik bijteken, maar dat gaat de komende weken duidelijk worden. Een andere club ga ik sowieso niet meer trainen, want na achtendertig jaar is het welletjes geweest.”

Klik op NOAD’67 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NOAD’67 voor meer informatie over de club.