G-Team van Voetbalvereniging R.W.B. start 9 juni met trainen

RWB hield woensdag 2 juni voor de voetballers(sters) en de nieuwe trainer Kees van Giessen van het G-team een kennismakingsbijeenkomst. Na een welkomswoord van voorzitter Bas Bruurmijn werd als eerste de nieuwe trainer Kees van Giessen voorgesteld.

HappyPoint_desinfectie
Kees van Giessen heeft met veel plezier 28 jaar lang de trainingen verzorgd voor het G-team van Sparta’30. Daarnaast biedt Kees al jaren een helpende hand bij diverse activiteiten die worden georganiseerd vanuit de recreatiecommissie van RWB. Kees vindt het geweldig om een nieuwe uitdaging aan te gaan vooral omdat dit team nog helemaal van de grond af opgebouwd moet worden.  Kees verteld verder dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het oprichten van een G-team en omdat hij inmiddels veel ervaring heeft opgedaan bij Sparta’30 kan hij RWB daar goed mee helpen. Als afsluiting van de bijeenkomst stond er nog een rondleiding over de velden en het gebouw van RWB op het programma.

Volgende week woensdag, 9 juni om 19.30 uur, gaat het dan echt beginnen. De komende 3 weken, te weten 9 juni, 16 juni en 23 juni gaan, met het team wat voorlopig uit 6 spelers(sters) bestaat, de trainingen van start. Eindelijk, want de plannen om een G-Team op te zetten zijn al van december 2020. Door alle coronamaatregelen kon er niet worden getraind, de versoepelingen maken dit nu gelukkig wel mogelijk.

De planning van RWB is om dit seizoen dus nog minimaal drie keer te trainen met het nieuwe G-team. Na de vakantietijd zo ongeveer eind augustus wordt dan weer opnieuw begonnen met trainen om vervolgens via oefenwedstrijden uiteindelijk deel te nemen aan de competitie. Om die laatste stap te kunnen maken heeft het team nog wel versterking nodig van enkele voetballers(sters). RWB roept alle jongens en meisjes met een lichamelijke of verstandelijke beperking op om mee te doen aan een aantal proeftrainingen op 9,16 en/of 23 juni. Meedoen aan de trainingen is zonder verdere verplichtingen.

RWB en de KNVB vinden namelijk dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten zoals voetbal moeten kunnen genieten. Niemand hoort buitenspel te staan en daarom organiseert de KNVB al ruim dertig jaar competities voor G-teams. Ben jij iemand die het heel leuk vindt om te voetballen in een G-team? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail info@rwbwaalijk.nl of informeer bij Vz Bas Bruurmijn (06) 21 57 16 16.

Foto: RWB

Meer artikelen lezen over RWB? Klik hier
Klik hier voor meer informatie over RWB.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.