Francois Verrijzer: manager onbelangrijke zaken bij Goes JO19

0
99

Liefst zeven jaar was Francois Verrijzer jeugdleider bij Kloetinge. Toen zijn zoon vorig jaar met enkele teamgenoten overstapte naar Goes volgde hij trouw. Een verhaal met de optimistische leider van de JO19.

Leider, vlagger. Klopt. Geef het beestje een naam: manager onbelangrijke zaken, doe dat maar.” Waar Verrijzer praat is de humor niet ver weg. In rap tempo praat hij over zijn voetballeven, dat begon bij Kloetinge. Verrijzer: ,,Zelf kom ik uit de handbalwereld, maar m’n zoon ging op voetbal. Bij Kloetinge hebben we mooie jaren gehad, prima club ook. Mijn ploegje was vaak de D2, C2, B2; om maar in oude termen te spreken. Op een gegeven moment wilden veel jongens uit dat team overstappen. Dat had te maken met een stukje cultuur en structuur. ‘Ga je niet mee’, vroegen ze.”

Bestuur
Even dacht Verrijzer, werkzaam als algemeen directeur bij een bedrijf voor toebehoren van machinerie voor de wegenbouw, aan een sabbatical als jeugdleider, maar toch hapte hij toe. ,,Het verschil tussen Goes en Kloetinge? ,,Goes in een dorpsclubje in de stad hè. Bij Kloetinge was de veldbezetting bijvoorbeeld altijd een item. Zulke zaken spelen hier totaal niet. Al trainen we op een heel veld, geen haan die er naar kraait. Maar dat is het lot van een grote club als Kloetinge. Bij Goes heb je redelijk veel vrijheid.” Verrijzer is ook te spreken over het Goese bestuur. ,,Als je iets aangeeft wordt er ook snel iets mee gedaan, het bestuur zit er goed achteraan. Er was altijd genoeg te doen rond de organisatie bij Goes. Maar je moet niet altijd achterom kijken want dan rijd je tegen een boom aan, zo zeg ik altijd.”

Potentie
Met de JO19 kende Verrijzer een goed eerste half jaar. In de competitie werd een derde plaats behaald. ,,Na de winter hopen we te kunnen bevestigen. Er lopen bij ons een paar spelers rond die ook bij JVOZ hebben gespeeld. Die kunnen we er dus wel bijhebben.” De inwoner van Goes ziet wel meer potentie rondlopen bij Goes. ,,Ook de JO12 vind ik een goede lichting, en ook bij de JO16 lopen een paar leuke spelertjes rond. Er wordt vaak afgegeven op de jeugd, maar ook bij mijn team lopen gasten rond die gewoon vier dagen per week op het trainingsveld staan. De wil is er nog echt wel.”

Extra zaterdagteam
Een deel van de JO19 zal volgend seizoen doorstromen naar de senioren. Zeven spelers gaan aansluiting vinden bij zaterdag 1, dat dit seizoen is opgericht. ,,Er komt misschien nog een extra zaterdagteam bij. Wellicht volgend seizoen al, want die ambitie is wel al uitgesproken.” Verrijzer ziet in zijn team in ieder geval genoeg talent rondlopen die het kunnen gaan redden in het echte mannenvoetbal. ,,Drie spelers trainen nu om toerbeurt mee bij zondag 1. En de beste spelers zijn eigenlijk de eerstejaars. Die zullen dus waarschijnlijk pas een jaar later door gaan schuiven.”