Fleur de Vries over het meidenvoetbal bij RCD

Het ledenaantal van het meiden/damesvoetbal bij RCD loopt ondanks de goede voorzieningen terug. De club heeft met name moeite met het vormen van een volledig meidenteam in de leeftijd onder 13, met als resultaat dat deze meiden in een jongenselftal geplaatst moeten worden, zo ook Fleur de Vries van RCD.


Fleur de Vries is 11 jaar en speelt in de JO12-1 van RCD. Ze is een kind van de club die sinds haar achtste al over de Dordtse velden loopt. Fleur zit in groep 8 en gaat na dit schooljaar naar de middelbare school. Naast voetballen zit Fleur op tennis, ook gaat ze als de sportieveling die ze is, ’s Winters graag skiën in Oostenrijk. Haar hobby’s naast het voetballen? “Afspreken met vriendinnen, TikToks maken, lekker shoppen, bakken, tennissen en skiën”, vertelt ze.

Fleur vertelt over de start van haar nog jonge voetbalcarrière. “Ik ben begonnen bij de MO13 omdat er niet genoeg meiden waren voor de MO11. Na het eerste jaar stroomden de meeste meiden door naar de MO15 waardoor er een kleiner meidenelftal overbleef en wij ons hebben moeten inschrijven in de JO12 competitie, waar er nog 8 tegen 8 werd gespeeld.” Helaas speelde ook nu het krimpende aantal vrouwelijke leden een rol, Fleur vertelt: “Er gingen in het derde seizoen nog een aantal meiden weg, waardoor er niet genoeg overbleven voor een apart meidenteam. We zijn met de overgebleven meiden in een jongensteam geplaatst.”

Wanneer Fleur gevraagd wordt wat haar toekomstwensen in het voetbal zijn antwoordt ze dan ook: “Ik hoop dat de komende weken weer meer meisjes zich aanmelden zodat we weer een echt meidenteam kunnen opstarten en weer lekker in de meidencompetitie kunnen gaan voetballen.” Het huidige seizoen gaat Fleur, net als het restant van de voetbalwereld, niet goed af. Na een paar wedstrijden werd de competitie al stilgelegd met als resultaat dat haar team sindsdien alleen nog maar heeft kunnen trainen.

Een echte voorbeeldvoetballer heeft Fleur niet, wel zegt ze: “Ik vind Lieke Martens wel een goede voetbalster en het is leuk dat ze uit Nederland komt en bij Barcelona voetbalt.” Ook heeft Fleur geen echte rituelen om optimaal te kunnen presteren, “na het omkleden doe ik mijn haar altijd strak in een staart zodat ik geen last heb van los wapperende haren”, vertelt ze.

Fleur is graag lovend over haar oude trainster Sandy Visser. “Haar vond ik erg leuk en gezellig. Ik hoop dat ze ons in de toekomst misschien wel weer wil gaan trainen.” Wat voetbal belangrijk maakt is voor ieder anders. “Ik vind het gewoon leuk om te sporten en met de meiden samen te zijn”, vertelt Fleur. Haar wens voor komend seizoen is dan ook geen verassing. “Ik hoop dat we weer snel wedstrijden mogen gaan spelen en dat er zich voor komend seizoen meer meiden zich aanmelden zodat we weer in de meidencompetitie kunnen gaan voetballen.”

Lijkt het jou ook leuk om net als Fleur te voetballen bij RCD? Dan kun je contact opnemen met Jeroen Visser om een afspraak te maken om je in te schrijven, 0622094961 of per mail jeugdsecretaris@rksvrcd.nl. Of bekijk geheel vrijblijvend de inschrijfpagina van RCD door hier te klikken.

Meer artikelen lezen over RCD? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RCD.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.