Fitte Kamerling wil nog een keer pieken

0
119

Nick Kamerling voetbalt weer volop bij Papendrecht. Halverwege dit seizoen was dat wel anders. De 27-jarige verdediger werd plotseling opgeschrikt door hartklachten. Onderzoek in het ziekenhuis bracht al snel een ‘onschuldige’ oorzaak aan het licht: hij maakte zich te druk.

PAPENDRECHT – Nick Kamerling heeft een rijtje met opmerkelijke blessures achter zijn naam staan. De verdediger die al jarenlang uitkomt in de hoofdmacht van Papendrecht kreeg in zijn sportieve loopbaan te maken met kwalen die niet bepaald alledaags zijn voor een voetballer. Zo was hij al eens uitgeschakeld door een hersenschudding en schoot ook zijn elleboog al eens uit de kom.

Dit seizoen voegde hij daar hartklachten aan toe. ,,Het was even spannend, het werd mij afgeraden om te voetballen totdat de onderzoeken waren afgerond’’, blikt Kamerling terug. Uiteindelijk kreeg hij groen licht om toch weer de groene mat te betreden. Op doktersadvies doet hij het in het dagelijks leven wel iets rustiger aan. ,,De oorzaak was namelijk dat ik het een beetje te druk had. Dat zou ook goed kunnen, want heb een druk leventje. Ik ben ambitieus in werk en voetbal en geef soms misschien iets teveel van mijzelf. En als ik op vakantie ga, wil ik het liefste alles zien.’’

Rustiger aandoen gaat Kamerling ondanks zijn levenswijze goed af. ,,De mensen om mij heen accepteren het ook wel. Het gaat tenslotte wel om je gezondheid.’’ Vrezen voor zijn voetballoopbaan deed Kamerling eigenlijk niet. ,,Op het moment dat de uitslag bekend was, was duidelijk dat ik door kon gaan. Ik ben nu 27 jaar en heb hopelijk nog wel een paar jaar te gaan. Men zegt dat je op je 27ste, à 28stejaar op je top bent. Mijn doel voor de komende jaren is om er voor mijzelf en voor Papendrecht het maximale uit te halen. Ik wil nog een keertje pieken. Dit seizoen valt tegen, we kunnen veel beter. Des Papendrechts begonnen we goed, met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden. In alle wedstrijden daarna hebben we dat puntenaantal maar net overtroffen. We kunnen echt beter.

Al doen we het al wel beter dan vorig seizoen, toen we in de nacompetitie om handhaving moesten spelen’’, vertelt Kamerling. ,,Ik hoop echt nog op betere tijden, zodat ik nog een kampioenschap kan meemaken. Dat zou het voor mij echt af maken. Ooit ben ik begonnen in de selectie toen we in de vierde klasse speelden en daarna maakten we een opmars. De laatste jaren zie je dat er steeds net geen goede klik is tussen onze spelersgroep en de trainer. Er heerst ook een bepaalde vrijblijvendheid in de groep. Aan de ene kant niet gek, want de club betaalt niet en je kunt mensen dan niet verplichten. Maar tegenover elkaar zijn we het moreel wel verplicht. Met de trainer die volgend seizoen komt (Johan Sturrus, red.) heb ik al een paar keer gesproken en we hadden een goede klik. Volgens mij past hij perfect bij onze groep, zowel in strategisch als sociaal opzicht. Ik kijk ernaar uit.’’