Fietskoerier Marcel Herrewijn: bekend én duurzaam

Je hebt het Voetbaljournaal voor de regio Gorinchem en Leerdam weer in je hand. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Een onmisbare schakel is de distributie. Bij de vele clubs in de regio is een pak kranten afgeleverd door Marcel Herrewijn, de Gorkumse Fietskoerier.

GORINCHEM – Actief van Gorinchem tot Vianen en Waardenburg. Herrewijn is bijna twee jaar als fietskoerier bezig. Hij is in en rond Gorinchem inmiddels een bekende verschijning. ,,Toen ik dit in oktober 2017 oppakte, had ik niet verwacht dat het zo’n gezond en zo’n leuk beroep zou zijn. Ik was 25 jaar accountmanager, waarvan het grootste deel in de grafische industrie, maar moest door de opkomst van het internet op zoek naar wat anders en dan is duurzaam wel het toverwoord. Het is dus fi etskoerier geworden.” Herrewijn hoefde het wiel niet meer uit te vinden. In zestig steden zijn fietskoeriers. Er is een landelijk netwerk waardoor zij onderling pakketten kunnen verzenden via fietskoeriers.nl . Er is landelijk ook een centraal distributiecentrum, in Amersfoort, van waaruit door een auto, die rijdt op groen gas, pakketten via een netwerk verdeeld worden over de regionale fietskoeriers.

Marcel Herrewijn begon op 23 oktober 2017 met nul klanten en dus geen omzet. Zijn eerste vijftien klanten waren bedrijven die door de fietskoerier dagelijks hun post vanuit de postbus aangeleverd krijgen. ,,Dat is een heel belangrijke basis voor de fietskoerier gebleken. Ons verdienmodel is vierledig, want wij krijgen bij die bedrijven post terug voor Gorinchem en daarbuiten wat door Intrapost uit Den Bosch wordt verzorgd. Groot voordeel is het gemak voor de bedrijven en natuurlijk straal ik duurzaamheid uit.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De kassa rinkelt tijdens Week van het geld

Breda, 31 maart 2023 – Afgelopen week stond de Week van het geld 2023, met als thema “Bedwing the...

VV Drechtstreek JO8-1 heeft ‘toetje’ al binnen

PAPENDRECHT - In de ‘schaduw’ van het eerste team, dat dit seizoen in de derde klasse weer kleur op...

‘Dat woord accepteren we hier bij Unitas’30 niet!’

Schelden met kanker? Dat is op en rond het complex van Unitas'30 vanaf nu verleden tijd. Tenminste, dat hopen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.