FC Dauwendaele hoopt na een slecht seizoen op herstel

0
226

FC Dauwendaele kende vorig jaar een lastig seizoen. De ploeg van René de Nooijer wist zich uiteindelijk via de nacompetitie te verzekeren van handhaving, waardoor het opnieuw in de derde klasse speelt. Levy van den Boomgaard speelt al zijn hele leven voor de club, hij is realistischer begonnen aan het seizoen, maar verwacht een beter jaar.

Vorig jaar had FC Dauwendaele in veel wedstrijden moeite met scoren. Om dat probleem te verhelpen werden onder andere Maarten van Vooren en Mahboub Rahimi teruggehaald naar de club, desondanks is de start van het seizoen opnieuw niet best. “We staan terecht op deze plaats, hadden niet meer punten verdiend. Er zijn ook een stuk of vijf jongens uit de jeugd bijgekomen, het is nog even wennen aan elkaar.” Ondanks dat de start dus minder is dan gehoopt, verwacht de 24-jarige verdediger dat het dit seizoen beter zal gaan dan afgelopen jaar. “Ik verwacht dat we in de middenmoot kunnen eindigen. We zijn aanvallend sterker, nu moet het verdedigend nog stabieler worden. We krijgen te veel goals tegen.”

HELPEN
Van den Boomgaard staat na het vertrek van Jaap de Kroo en Max Dagevos in het centrum van de defensie en dus kan hij zijn steentje bijdragen aan die defensieve stabiliteit. Voor zichzelf heeft hij in ieder geval een duidelijke doelstelling. “Ik wil minder wedstrijden missen door schorsingen. Daarnaast probeer ik de jongen jongens te helpen.” Na twee jaar bij het tweede elftal, is hij nu alweer toe aan zijn vierde jaar bij het vlaggenschip van de club. Dit jaar vormt hij samen met Tim Ouwerkerk het centrum van de defensie, een bekend duo vanuit de jeugd. “In de jeugd stonden we ook naast elkaar, dat is wel lekker. Bij het eerste speelde ik vaak rechtsback, maar centraal vind ik toch het prettigst.” Over zijn kwaliteiten is hij duidelijk. “Ik moet zo min mogelijk de bal hebben. Ik ben een echte verdediger die het van zijn duelkracht moet hebben.” Waar hij voor zichzelf een duidelijke doelstelling heeft, is dat voor het elftal niet het geval. Tot verbazing van Van den Boomgaard. “We hebben geen gezamenlijke doelstelling, dat vond ik wel vreemd. We moesten persoonlijk een doelstelling opstellen.”

MENTALITEIT
De term ‘jongen van de club’ wordt vaak gebruikt, maar is bij Van den Boomgaard zonder twijfel van toepassing. Hij begon in de F’jes met voetballen bij FC Dauwendaele en loopt er nu zo een twintig jaar later dus nog steeds rond. In die jaren heeft hij veel meegemaakt, vorig seizoen was wat dat betreft een dieptepunt. “Dat was echt een dramatisch seizoen. We speelden geen enkele rol van betekenis, gelukkig sloten we het nog enigszins positief af in de nacompetitie. We hadden ook zomaar direct kunnen degraderen.” Inmiddels kent hij iedereen binnen de club, tegelijkertijd ziet hij de laatste jaren een positieve ontwikkeling. “FC Dauwendaele heeft wel eens een mindere naam gehad, onder andere door vechtpartijen. Dat gaat steeds beter.” Hij ziet in FC Dauwendaele dan ook echt een club voor de buurt, waar steeds meer jeugd naar toe komt. Dat doen ze overigens niet alleen om te voetballen, maar ook voor andere activiteiten. Op dat gebied speelt Van den Boomgaard ook een belangrijke rol. “Ik organiseer quiz-avonden, een zevenkamp voor de jeugd of het Oktoberfest. Soms sta ik achter de bar of in de keuken, dit is gewoon echt mijn club.” Met zijn mentaliteit buiten het veld zit het dus wel goed, maar ook binnen het veld doet hij alles om te winnen. Al ondervindt hij daar zelf nog wel eens hinder van. “De schorsingen en boetes lopen hoog op. Die echte winnaarsmentaliteit ontbreekt bij sommigen.” Tot slot vindt hij het lastig om te zeggen wat hij verwacht van dit seizoen, wel is duidelijk waar hij op hoopt. “Het moet een leuker seizoen worden, zodat we kunnen bouwen voor de komende jaren. Dat moet met deze groep wel lukken!”

Wil je meer informatie over de club FC Dauwendaele? Klik hier.