FC Binnenmaas O23 wint moeizaam van Roosendaal

0
345
junior-van-esch-fc-binnenmaas

In weer een nieuwe wedstrijd mocht de 023 van FC Binnenmaas aantreden tegen RKVV Roosendaal. Er werd met een fitte selectie afgereisd naar de gelijknamige stad waar uiteindelijk een moeizame overwinning werd behaald.

Op een ongebruikelijk tijdstip 16.30 uur spelen en na een warrig ontvangst ging de 023 aan zijn warming up starten met 16 spelers die nagenoeg gelijkwaardig zijn en er keuzes gemaakt moesten worden voor de basis opstelling. Het eerste kwartier verliep rommelig en was het Roosendaal die met gevaarlijke uitvallen de eerste kansen produceerde maar waar Milan Schouten met een paar knappe reddingen zorgde om de 0 op het bord te houden. Hierna kreeg FC Binnenmaas iets meer grip op de wedstrijd en kwamen er wat kansen waarbij vooral Rick van der Heiden voor het nodige gevaar zorgde aan de linker kant en de juiste voorzetten afleverde helaas waren de voorwaartse nog niet scherp genoeg om dit te belonen. Na wat verdere speldenprikken en een bal van Ziv Gullit op de lat was het dan toch 0-1 in de 32e minuut na een goed genomen vrije trap van Tao Buizer en de loopactie van Junior van Esch in de 5 meter die de bal geheel vrijstaand inschoot. De wedstrijd speelde zich af in een veel te laag tempo en of dit nu te maken had met het weer of het late tijdstip leek het wel dat sommige jongens op het tempo van een zomer avond 35+ liepen te spelen waardoor Roosendaal in de wedstrijd bleef die eigenlijk al beslist had moeten zijn in de 1e helft.

Na 2 wissels in de rust (Jeppe Lublinkhof voor Rick v.d. Heiden en Alon Schipper erin voor Ziv Gullit) begon de tweede helft zoals de eerste helft, rommelig, tempo te laag en bij een slechte bal steeds volgde met een irritante schreeuw aaaaaiii in plaats van dat er omgeschakeld werd. Duidelijk is dat niet alle spelers die er vandaag instonden zich bewust zijn van de concurrentie in het team en de kans niet pakte vandaag. Na wat kleine kansen over een weer kreeg FC Binnenmaas weer het overwicht wat resulteerde in kleine mogelijkheden. Een corner van Tao terugleggen op Junior waarbij Sebastiaan overschoot en een afstandsschot van Tao. Hierna volgde door het wederom niet scherp zijn wat kansen voor Roosendaal waarbij Binnenmaas op dat moment Milan Schouten dankbaar mocht zijn dat hij wel alert was en een 1 op 1 stopte. In de 65e minuut kwam Dylan Doek erin voor de moegespeelde Sebastiaan Stapper en die beloonde zijn invalbeurt 10 minuten later met een doelpunt uit een goede assist van Rayden Winklaar. In de 80e minuut maakte Roy Groenewoud zijn opwachting voor de moegestreden Rayden en volgde nog wat kleine kansen voor Roosendaal waarbij het vizier niet helemaal op scherp stond.

Deze wedstrijd gaf aan dat er nog veel werk te doen is, maar ook dat we een mindere wedstrijd in winst kunnen omzetten en de 3 punten mee konden nemen terug naar de club. De goed leidende scheidsrechter Z. Altuntas liet veel doorgaan en hield de kaarten op zak waarvoor complimenten.

Bron: FC Binnenmaas